«Χαμηλά» σε δείκτες αξιολόγησης το Βοστάνειο

01/07/2012 - 05:56
Χαμηλότερους δείκτες και από το Νοσοκομείο της Λήμνου εμφανίζεται να έχει το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης - το μεγαλύτερο του Βορείου Αιγαίου -, σύμφωνα με έκθεση αξιολόγησης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δημοσιοποίησε χθες το blog «Lesvosnews.net».
Χαμηλότερους δείκτες και από το Νοσοκομείο της Λήμνου εμφανίζεται να έχει το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης - το μεγαλύτερο του Βορείου Αιγαίου -, σύμφωνα με έκθεση αξιολόγησης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δημοσιοποίησε χθες το blog «Lesvosnews.net».
Σύμφωνα με την έκθεση, τo Νοσοκομείο της Μυτιλήνης είναι στις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη της αξιολόγησης.


Ειδικότερα, για την αξιολόγηση χρησιμοποιήθηκαν τρεις δείκτες. Οι εξής:
- PTE (Pure Technical Efficiency) Καθαρά Τεχνική Αποδοτικότητα: Δείχνει αν η μονάδα παράγει με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα πόρων και αντανακλά διοικητική ικανότητα.
- SE (Sale Efficiency) Αποδοτικότητα Κλίμακας: Δείχνει αν η μονάδα είναι στο σωστό μέγεθος και αντανακλά επάρκεια, στενότητα ή ανεπάρκεια πόρων.
- TE (Technical Efficiency) Τεχνική Αποδοτικότητα: Ορίζεται ως ο συνδυασμός των παραπάνω και δείχνει αν η μονάδα παράγει με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα πόρων στο σωστό μέγεθος και αντανακλά ταυτόχρονα διοικητική ικανότητα και επάρκεια μεγέθους.

Οι βαθμοί

Το άριστα για κάθε δείκτη είναι το 100.
Στο δείκτη SE η βαθμολογία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ήταν κοντά στο 100, όπως ισχύει και για τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.
Στους άλλους δυο δείκτες, όμως (PTE και ΤΕ), η βαθμολογία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης εμφανίζεται να είναι εντελώς αρνητική. Για το PTE ήταν 60, όπως και για το ΤΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το «Lesvosnews.net», αυτοί είναι οι χαμηλότεροι δείκτες σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η Λήμνος έχει δείκτες PTE 95 και ΤΕ 88.

Από την Περιφέρεια… στην Αθήνα
Σύμφωνα, εξάλλου, με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, δείχνει με κάθε λεπτομέρεια το δείκτη εξυπηρέτησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με βάση τα χειρουργεία και την επισκεψιμότητα. Από αυτήν προκύπτει ότι οι ατέλειωτες ουρές ασθενών στα Νοσοκομεία της Αθήνας οφείλονται στο γεγονός ότι προωθούνται εκεί ασθενείς από τα περιφερειακά νοσοκομεία ακόμη και χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, επειδή δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι γιατροί. Γι’ αυτό, εξάλλου, τα περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία, σε νησιά κυρίως, εμφανίζουν μικρές πληρότητες. «Αυτό μπορεί να συνέβαινε μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου, όμως τώρα πλέον δεν ισχύει. Με την ενίσχυση του Νευροχειρουργικού Τμήματος και τη στελέχωση του Νοσοκομείου και με θωρακοχειρουργό, λύσαμε πολλά τέτοια προβλήματα», τόνισε στο «Ε» απαντώντας στα παραπάνω ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Παύλος Παπαδόπουλος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey