Παρέμβαση για μαρίνα και Μουσείο Τεριάντ

01/07/2012 - 05:56
Την ανάγκη αποτελεσματικότερης στρατηγικής υποστήριξης του τουρισμού τόνισε ο κ. Γαληνός κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον τουρισμό.
Την ανάγκη αποτελεσματικότερης στρατηγικής υποστήριξης του τουρισμού τόνισε ο κ. Γαληνός κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον τουρισμό. Επίσης τόνισε πως στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», η κυβέρνηση οφείλει να εκχωρήσει στους OTA τις αρμοδιότητες, τα μέσα και την τεχνογνωσία για την άσκηση αποτελεσματικής πολιτικής και στο επίπεδο του τουρισμού και του πολιτισμού. «Εφόσον θεωρούμε τον τουρισμό βαριά βιομηχανία, πρέπει να τον σώσουμε από την αποβιομηχάνιση, να ενισχύσουμε τις υποδομές του, την ανταγωνιστικότητά του, να δώσουμε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη αναφορά στη μαρίνα Μυτιλήνης και το Μουσείο Τεριάντ έκανε ο Σπύρος Γαληνός, στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον τουρισμό στη Βουλή. Συγκεκριμένα, για τη μαρίνα Μυτιλήνης σημείωσε: «Εισπράξαμε μια εμβαλωματικού χαρακτήρα λύση. Η λειτουργία και η χρήση του τουριστικού λιμένα ανατίθεται στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε., για να τον διαχειριστεί άραγε με την αποτελεσματικότητα που διαχειρίζεται και τις άλλες μαρίνες; Το πρώτο δείγμα, πάντως, με την τιμολογιακή της πολιτική είναι αρνητικό. Οι ανταγωνιστές μας από τα απέναντι παράλια τρίβουν τα χέρια τους. Είναι προτιμότερη η άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ή της διερεύνησης της αξιοποίησης της μαρίνας στα πλαίσια του νέου καλλικράτειου δήμου.»
Σε ό,τι αφορά στο Μουσείο Τεριάντ, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, ο βουελυτής Ν.Δ. Λέσβου σημείωσε: «Θα ήμουν αναφανδόν υπέρ της επαναφοράς της εποπτείας του στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αν βέβαια δεν είχε μεσολαβήσει ο “Καλλικράτης”. Με τις σημερινές συνθήκες, αυτή η επιλογή περνάει το λάθος μήνυμα. Ας δούμε την αιτιολόγηση της απόφασης στην αιτιολογική έκθεση. Η επαναφορά του Μουσείου Τεριάντ, λέει, κρίνεται σκόπιμη στο υπουργείο, επειδή οι γενικές γραμματείες των Περιφερειών της χώρας δε διαθέτουν κατάλληλο και εξειδικευμένο σε θέματα εικαστικών τεχνών και μουσειολογίας προσωπικό. Το μήνυμα που αυτονόητα περνάει είναι ότι δεν πρόκειται και ποτέ να αποκτήσουν. Η επαναφορά δηλαδή του Μουσείου Τεριάντ στο υπουργείο, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν σωστή ενέργεια, σήμερα αντιβαίνει στα όσα λέγονται για δημιουργία αποκεντρωμένων δομών, με αναβαθμισμένες δυνατότητες διαχείρισης στην τοπική αυτοδιοίκηση με το Σχέδιο “Καλλικράτης”.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey