Άδεια σχολεία στη Λήμνο

01/07/2012 - 05:56
Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν τις τρεις προηγούμενες ημέρες στη Λήμνο, στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ΚΤΕΛ να σταματήσει τη δωρεάν μετακίνηση και να περικόψει δύο δρομολόγια κορμού.
Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν τις τρεις προηγούμενες ημέρες στη Λήμνο, στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ΚΤΕΛ να σταματήσει τη δωρεάν μετακίνηση και να περικόψει δύο δρομολόγια κορμού, με τα οποία μετακινούνταν καθημερινά περισσότεροι από 200 μαθητές.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ανατολική Λήμνο, κυρίως για τους μαθητές που χρειάζεται να μετακινηθούν από τα βορειοανατολικά χωριά της προς Μούδρο, καθώς εκεί το ΚΤΕΛ δεν έχει δρομολόγιο. Αποτέλεσμα, οι μαθητές να μετακινούνται με ιδιωτικά αυτοκίνητα, κυρίως από τους γονείς, ή στις περισσότερες περιπτώσεις να μην πηγαίνουν σχολείο.
Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα που παρουσίαζε χθες το πρωί το ΕΠΑΛ Μούδρου, καθώς από τους 81 μαθητές του Σχολείου είχαν προσέλθει μόνο οι 15. Το συγκεκριμένο Λύκειο αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε τα παιδιά που μεταβαίνουν από τη Μύρινα και τα άλλα χωριά προς το Μούδρο.
Όμως μεγάλα προβλήματα στη μετακίνησή τους αντιμετωπίζουν και οι μαθητές από χωριά της βόρειας και ανατολικής Λήμνου που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Μούδρου. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, από τα χωριά απ’ όπου δεν περνάει λεωφορείο τού ΚΤΕΛ η μεταφορά των μαθητών γίνεται μόνο από ιδιωτικά μέσα, ενώ αρκετές φορές τα παιδιά αδυνατούν εν τέλει να φτάσουν σχολείο.

Λύσεις;

Η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, που έχει και την ευθύνη, αναζητά τρόπους ώστε να πραγματοποιηθούν κυρίως τα δύο μεγάλα δρομολόγια, ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος Σάββας Βαρελτζής βρίσκεται από τη Δευτέρα σε επαφές με ιδιώτες, ώστε αυτοί να αναλάβουν τη μετακίνηση των μαθητών μέχρι το τέλος του χρόνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθώς οι λεωφορειούχοι αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, η διοίκηση του ΚΤΕΛ παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της και δεν έχει γίνει δεκτή η νέα μείωση κατά 10% για την παράταση της σύμβασης που έχουν υπογράψει για τη μεταφορά των μαθητών.
«Είμαστε στη διαδικασία των συζητήσεων με ιδιώτες και προσπαθούμε να βρούμε άμεσα λύση, κυρίως για τις δύο γραμμές, που υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα», δήλωσε στο «Ε» ο εντεταλμένος σύμβουλος Σάββας Βαρελτζής.
Αν και η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει ακόμη περιέλθει στο Δήμο Λήμνο, η δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα προσπάθησε να δώσει λύσεις στο πρόβλημα, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και εξομαλύνοντας την κατάσταση. Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσανταρλιώτης δήλωσε στο «Ε»: «Είμαστε σε επαφή με τους διευθυντές ώστε άμεσα οι μαθητές να αποκτήσουν το μαθητικό τους δελτίο και να μετακινούνται δωρεάν προς τα σχολεία τους. Είμαστε και σε συνεχή επαφή με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα για το θέμα των παιδιών που δεν εξυπηρετούνται καθώς από τα χωριά τους δεν περνάει λεωφορείο τού ΚΤΕΛ.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey