Απολιθωμένη συνεργασία

01/07/2012 - 05:56
Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε στην πενταμελή αντιπροσωπεία από την Ταϊλάνδη, που βρέθηκε στη Λέσβο από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου, ο φυσικός πλούτος του απολιθωμένου δάσους, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι.
Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε στην πενταμελή αντιπροσωπεία από την Ταϊλάνδη, που βρέθηκε στη Λέσβο από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου, ο φυσικός πλούτος του απολιθωμένου δάσους, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι.

Οι αντιπρόσωποι από το Μουσείο Απολιθωμένων Δένδρων, το Βορειοανατολικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Απολιθωμένου Ξύλου και το Πανεπιστήμιο Nakhon Ratchasima Rajabhat της Ταϊλάνδης, ο διευθυντής του Μουσείου και αναπληρωτής καθηγητής Πράτουενγκ Γιτανσακούλ, οι αναπληρωτές διευθυντές Σαβαλίτ Βιντθαγιάνον και Γουϊπάνου Ρουγκμάι και οι ερευνητές Γιαρούν Ντουανγκραγιόμ και Πωλ Γκρότα συναντήθηκαν με το διευθυντή του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους, αναπληρωτή καθηγητή Νίκο Ζούρο, και πραγματοποίησαν επισκέψεις στις εγκαταστάσεις τους.
Οι Ταϊλανδοί ερευνητές περιηγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, παρακολούθησαν παρουσίαση με οπτικοακουστικά μέσα για τη δημιουργία του απολιθωμένου δάσους και γνώρισαν από κοντά τις υπηρεσίες που προσφέρει το Μουσείο στους επισκέπτες του.
Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στις ερευνητικές εργασίες που έχει υλοποιήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και πιο συγκεκριμένα στα επιστημονικά συνέδρια που έχει διοργανώσει στους χώρους του, ενώ η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε και για τη Γιορτή Αγροτοτουρισμού που γίνεται στο Μουσείο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις ημερίδες κ.λπ..
Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, αλλά και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στη θέση Μπαλή Αλώνια, όπου και περιηγήθηκαν μέσα από τις περιπατητικές διαδρομές και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους, το συνεχιζόμενο πρόγραμμα ανασκαφών, συντηρήσεων και ανάδειξης των ευρημάτων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους συζήτησαν και τις δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο Γεωπάρκων, αλλά και των δύο περιοχών, Λέσβου και Ταϊλάνδης, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή συνεργασία και τις ανταλλαγές για την ανάπτυξη γεωπάρκων, την προστασία και την ανάδειξη των γεωλογικών μνημείων, αλλά και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey