Η Καλλονή ηττήθηκε εύκολα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και πλέον κοιτάζει την επόμενη ημέρα

Τέλειωσε και μαθηματικά

22/03/2016 - 15:34

Και μαθηματικά πλέον, μετά και την ήττα της στην Τούμπα, η Καλλονή υποβιβάστηκε μετά από τρεις σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας και πλέον η κουβέντα για την επόμενη δύσκολη ημέρα της ομάδας της Λέσβου, πρέπει σιγά σιγά να αρχίζει.

Και μαθηματικά πλέον, μετά και την ήττα της στην Τούμπα, η Καλλονή υποβιβάστηκε μετά από τρεις σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας και πλέον η κουβέντα για την επόμενη δύσκολη ημέρα της ομάδας της Λέσβου, πρέπει σιγά σιγά να αρχίζει.

Ο Νίκος Καραγεωργίου στις δηλώσεις του μετά το 3-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΛΚ, παραδέχτηκε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τις σκέψεις των διοικούντων για το ερχόμενο καυτό καλοκαίρι, αλλά φρόντισε να δηλώσει «παρών» στις σκέψεις για μία νέα μάχη στη Football League.

Στον αντίποδα, ο αρχηγός της Καλλονής, Γιώργος Μανούσος, με δηλώσεις του, προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ομάδα της Λέσβου και πλέον όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛΚ, Νίκο Μιχαλάκη, που θα κληθεί να δρομολογήσει τις όποιες αποφάσεις αφορούν στην Καλλονή, δίνοντας το στίγμα των κινήσεών του.

Η Καλλονή τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμα και φέτος που δεν είχε την παρουσία που θα ήθελε στο πρωτάθλημα, δυσκολεύει αφάνταστα τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μάλιστα υπερβολή να πει κανείς πως φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης τη… γλίτωσε πολύ φθηνά τόσο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στον Ταρλά (1-3), όσο και στις διπλές αναμετρήσεις του Κυπέλλου. Προχθές όμως ο «δικέφαλος» κέρδισε μάλλον εύκολα την Καλλονή, η οποία προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική, αλλά δεν μπόρεσε να ανακόψει το διψασμένο ΠΑΟΚ, που παίζει πλέον με άλλη πνοή, έχοντας το Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του.

Ο Μυστακίδης τη λύση
Ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτικά υπέρ του τη μπάλα ως προς την κατοχή στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα, όμως η Καλλονή κρατούσε σχετικά εύκολα το μηδέν. Στο 26΄ και στο 27΄, ο Δαύκος χρειάστηκε δύο φορές να βγει επιτυχημένα εκτός της περιοχής του και να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία του, αλλά στο 28΄ η ολοένα και αυξανόμενη πίεση του ΠΑΟΚ, απέδωσε καρπούς.

Με το Χαρίση με όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, να βρίσκει στην καρδιά της περιοχής το Μυστακίδη και το νεαρό επιθετικό του «δικεφάλου» με πλασέ στην κίνηση, να ανοίγει το σκορ. Η Καλλονή κατάφερε στο πρώτο μέρος να απειλήσει δύο φορές με μακρινά σουτ του Μπλάζιτς, τα οποία όμως δεν ενέπνευσαν καμία ανησυχία στο Βελλίδη.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ συνέχισε με την ίδια όρεξη να ψάχνει το γκολ, με την Καλλονή να αμύνεται σχετικά καλά και να ψάχνει τις προϋποθέσεις να βγει με αξιώσεις στην κόντρα με τους Γεωργίου και Μανούσο.

Στο 55΄, ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Αθανασιάδη που ήταν οφσάιντ, έπειτα από απόκρουση του Δαύκου σε «κεραυνό» του Κάτσε, αλλά στο 58΄, ο διεθνής επιθετικός βρήκε από κανονική θέση δίχτυα, για το 2-0. Έπειτα από όμορφη μπαλιά του Λέοβατς από τα αριστερά.

Μόνο ο ΠΑΟΚ κίνητρο
Το παιχνίδι από το 2-0 και μετά, ήταν… μαρτυρικό για την Καλλονή, που δεν είχε ψυχολογικά αποθέματα για κάτι καλό, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που πάσχιζε να δείξει πράγματα και να σβήσει τις κακές εντυπώσεις από την κακή του χρονιά. Ο Ροντρίγκες έκανε συχνά πυκνά άνω-κάτω την άμυνα της Καλλονής και στο 76΄ με μία σέντρα του, έχρισε σκόρερ τον Κοροβέση, που βρήκε τη μπάλα για να καταλήξει με τη συνδρομή και του Τσαμπούρη, στο βάθος της εστίας του Δαύκου.

Το 3-0 λοιπόν, θα μείνει στην ιστορία ως στατιστικό για τον ΠΑΟΚ και δυστυχώς για την Καλλονή ως το αποτέλεσμα που έκρινε και μαθηματικά τον υποβιβασμό της στη Football League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς (79΄ Μαλεζάς), Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης (60΄ Κοροβέσης), Πέλκας, Μυστακίδης (67΄ λ.τ. Ροντρίγκες), Αθανασιάδης
Καλλονή: Δαύκος, Ούκα, Γκόλιας, Μίκιτς, Τσαμπούρης (79΄ Γιουκάρης), Καλτσάς, Μπλάζιτς, Μανούσος, Μάρκοβιτς (61΄ Ξύδας), Φαβάλι (64΄ Σπυρόπουλος), Γεωργίου

 

Ο Νίκος Καραγεωργίου έδωσε την πρώτη πάσα στη διοίκηση για το μέλλον της ομάδας
«Με την Καλλονή στη Β΄ Εθνική…»



Με δηλώσεις του στην κάμερα της «NOVA», ο έμπειρος τεχνικός της ΑΕΛΚ, δήλωσε «παρών» για του χρόνου, εν αναμονή των προθέσεων πια της ομάδας… «Παρά το ότι μέχρι στιγμής τα παιδιά που έμειναν είναι λίγα για το επίπεδο της Α΄ Εθνικής, κάνουν τεράστια προσπάθεια για να φύγουμε από την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι.

Η χρονιά ήταν πολύ κακή για την ομάδα και πίστευα κάποια στιγμή πως θα κάνω κάτι διαφορετικό στην ομάδα. Μέχρι ενός σημείου τα καταφέραμε. Ολοκληρώθηκε μια κακή χρονιά για τον σύλλογο και ελπίζω να έχω 1-2 παίκτες παραπάνω στο εξής.

Εγώ τιμώ το συμβόλαιό μου και στο τέλος αν οι φιλοδοξίες των ανθρώπων της ομάδας είναι να επανέλθει η ομάδα στην κατηγορία, δεν με νοιάζει να πάω στη Β΄ Εθνική. Άλλωστε ήμουν και με τον Εργοτέλη παλιά. Θέλω να υπάρχει ένα στόχος και θα συζητήσουμε».

 

Βαθμολογία σε 27 αγώνες
1.    Ολυμπιακός*    73    64-14
2.    ΑΕΚ        53    41-18
3.    Παναθηναϊκός    48    43-23
4.    ΠΑΟΚ         44    42-29
5.    Πανιώνιος*    40    29-22
6.    Πλατανιάς    35    29-27
7.    Παναιτωλικός    34    28-40
8.    Αστέρας Τρ. 34    28-29
9.    ΠΑΣ Γιάννινα*    34    31-38
10.     Ατρόμητος    33    29-28
11.     Ξάνθη        32    25-27
12.     Λεβαδειακός    32    22-32
13.     Ηρακλής*    31    21-29
14.     Βέροια        26    15-27
15.     Πανθρακικός    17    17-45
16.     Καλλονή    15    17-44
*Παιχνίδι λιγότερο

Αποτελέσματα 27ης αγωνιστικής
Αστέρας Τρ. - Ολυμπιακός 1-2
Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-0
Παναθηναϊκός - Ηρακλής 4-0
Πανθρακικός - Ατρόμητος 0-1
ΠΑΟΚ - Καλλονή 3-0
Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-2
Βέροια - Πλατανιάς 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 21/3

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey