Δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει δημοτικός υπάλληλος για seatrack Φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει δημοτικός υπάλληλος για seatrack

09/09/2024 - 09:15

Το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών είχε αντίκτυπο σε ακόμη ένα θέμα που ανέκυψε κατά την διάρκεια υποβολής ερωτημάτων. Αυτό έχει να κάνει με την λειτουργία των seatrack των μηχανημάτων που έρχονται να υποστηρίξουν τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα για την πρόσβασή τους στην θάλασσα. Όπως προέκυψε από την συζήτηση η λειτουργία τους «ταυτίζεται» με την δραστηριοποίηση επαγγελματιών σε παραλίες, οι οποίοι μεριμνούν για την λειτουργία τους καθώς το να αξιοποιηθούν δημοτικοί υπάλληλοι για τις συγκεκριμένες ανάγκες χαρακτηρίζεται αδύνατη. 

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Δράση - Νέος Δήμος» Προκόπης Τζιμής, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης στις 02/09/2024, υπέβαλε ερώτημα και προς τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και αφορά την παραλία του αεροδρομίου στην δεύτερη Καντίνα «Συνδημότης μας ο οποίος δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη καντίνα την εκμεταλλεύεται έχοντας και τις ξαπλώστρες - παρότι δεν είναι ευθύνη του και είναι τιμή για εκείνον - έχει αναλάβει την λειτουργία του seatrack (Κινητή συσκευή για ανεξάρτητη κολύμβηση για την διευκόλυνση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα) (..) Την 1 Σεπτεμβρίου σταματάει την δραστηριότητά του και μαζί με το κλείσιμο της καντίνας σταματάει και η λειτουργία του seatrack και η λειτουργία των ντουζ. Το νησί μας και η πόλη μας έχει αυτή τη στιγμή χιλιάδες επισκέπτες και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό το θέμα (..) και να μην σταματήσει από 1η Σεπτεμβρίου η λειτουργία τους». 

Σε απάντησή του ο αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Χρήστος Τσιβγούλης είπε: «Σε ότι έχει να κάνει με το seatrack δεν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργεί το μηχάνημα χωρίς να υπάρχει χειριστής και κάποιος να το ελέγχει. (..) Δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει δημοτικός υπάλληλος (..) Σήμερα αφαιρέθηκε το seatrack από την δεύτερη καντίνα. Σε ότι έχει να κάνει με τα ντουζ αυτά θα συνεχίσουν να λειτουργούν» και πρόσθεσε ότι το seatrack στην πλαζ Τσαμάκια παραμένει σε λειτουργία. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey