Πακέτο με την επιχείρηση εκκένωσης από πρόσφυγες

Ν΄αδειάσει το ΠΙΚΠΑ, λέει ο Σ. Γαληνός- Εως αργά το βράδυ η επιβίβαση προσφύγων (pics)

20/03/2016 - 13:10

Μετά την επίχείρηση εκκένωσης της Μόριας και του Καρά τεπέ από πρόσφυγες, το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με πληροφορίες από εθελοντές, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τούς ανακοίνωσε ότι "ήρθε ο καιρός να αδειάσουν οι δημοτικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ".

Μετά την επίχείρηση εκκένωσης της Μόριας και του Καρά τεπέ από πρόσφυγες, το πρωί του Σαββάτου

σύμφωνα με πληροφορίες από εθελοντές, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τούς ανακοίνωσε ότι "ήρθε ο καιρός να αδειάσουν οι δημοτικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ".

Ας σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα ο ανοιχτός χώρος φιλοξενίαςτου ΠΙΚΠΑ φιλοξενεί ΑμεΑ και ασθενείς που έχουν ζητήσει άσυλο και επανεγκατάσταση.

Θυμίζουμε επίσης ότι από το 2014, ο κ. Γαληνός είχε πει "Τέλος στο ΠΙΚΠΑ", όταν επρόκειτο να ανοίξει το Κέντρο ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και το ΠΙΚΠΑ παρέμεινε ανοιχτός χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Εξάλλου, η ομάδα lesvos solidarity με έδρα της το ΠΙΚΠΑ παρέμεινε στο λιμάνι ως το βραδυ του Σαββάτου, μοιράζοντας φαγητό, νερό φυλλάδιο με πολύ βασικές πληροφορίες για τον προορισμό των προςσφύγων και την αναγκαιοτητα να αιτηθούν ασυλο,relocation,οικογενειακή επανένωση.

 

"Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι πάνε Καβαλα και πολλοί αντιδρουσαν. Εχθές όλη μερα... τόση απόγνωση...Που πανε?Τι να τους πουμε?Η φράση που ακουγόταν από παντού. Δεν ξερουμε .....

Ένα τεράστιο παιχνίδι με ανθρώπινες ζωές μια μαζικη μετακίνηση στο άγνωστο. Πολύ βασικές πληροφορίες μας μετέφεραν οι οργανώσεις απο την σύσκεψη τους με την εκπροσωπο του Υπουργείου στο νησί που εχει το γενικο πρόσταγμα στην Μορια.Φυσικα και στην ενημέρωση του υπουργείου δεν φώναξαν αλληλέγγυους και τοπικές ομαδες. Παρα την γενικη αισθηση αβεβαιοτητας και φοβου το υπουργειο μοιαζει πολυ σιγουρο για τις κινησεις του. Αδειαζει το νησι....και η Μορια ξαναγινεται φυλακη για οσους θα φτανουν....
Η επιβίβαση στο πλοιο κάποια στιγμή μπλόκαρε και σταμάτησε πολύ πριν επιβιβαστούν οι 2.500 οπως αναμενοταν.Η μόνη σταθερα αυτού του συστήματος είναι η στιγμή που μπλοκάρει." αναφέρει εθελοντής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey