Από αύριο Κυριακή αρχίζουν οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία

Σχέδιο αποσυμφόρησης ή εκκένωσης από πρόσφυγες;

19/03/2016 - 19:06

Σήμερα προβλέπεται να αποχωρήσει για Καβάλα το "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τη Λέσβο.

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εθελοντών μετά το σχέδιο "εκκένωσης" της Λέσβου που διέρρευσε ότι ξεκινά από σήμερα κιόλας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αυτο-οργανωμένη δομή "Πλατάνου": "Η αστυνομία μετέφερε πριν λίγο 500 διαπιστευμένους πρόσφυγες (Συρία, Ιράκ) από το hot spot της Μόριας στο λιμάνι της Μυτιλήνης και τους αναγκάζουν να βγάλουν εισιτήριο για Καβάλα.
Το λιμενικό έχει κλείσει την πόρτα του λιμανιού, έχουν απαγορέψει τις κάμερες και απέξω κάνουν ελέγχους σε εθελοντές. Οι πρόσφυγες δεν έχουν ιδέα που πάνε, απλά τους είπαν ότι πρέπει να φύγουν άμεσα και τους βάλανε μέσα στα λεωφορεία.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κατι τέτοιο."
Σε ό,τι αφορά τη Χίο, πάνω από 1.000 πρόσφυγες αναχωρούν το μεσημέρι με το πλοίο «Terra Jet», ενώ την Κυριακή ενδέχεται να αναχωρήσει επίσης με πρόσφυγες το «Blue Star Patmos» για Πειραιά.
Σήμερα προβλέπεται να αποχωρήσει για Καβάλα το "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τη Λέσβο.

Εξάλλου, την Κυριακή, θέτουν οι Ευρωπαίοι ως ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των συμφωνιών για την αποσυμπίεση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο του
προσφυγικού. Την Κυριακή, δηλαδή, θα πρέπει να ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία ταυτοποίησης των προσφύγων και μεταναστών και επαναπροώθησής τους από
την Ελλάδα προς την Τουρκία όσων προσώπων φτάνουν στην ελληνική επικράτεια. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey