Δεν πάνε οι ασφαλισμένοι στα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια γιατί λόγω κινητοποιήσεων, πληρώνουν

«Έκοψαν» τις επισκέψεις

18/12/2013 - 15:06

Συνεχίζεται επ’ αόριστον η κινητοποίηση που έχουν κηρύξει εδώ και ένα μήνα οι Εργαστηριακοί Γιατροί του νησιού προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Συνεχίζεται επ’ αόριστον η κινητοποίηση που έχουν κηρύξει εδώ και ένα μήνα οι Εργαστηριακοί Γιατροί του νησιού προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Την ίδια στιγμή, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν μειώσει τις επισκέψεις τους στα διαγνωστικά κέντρα του νησιού μας σε ποσοστό 75%. Αιτία του γεγονότος αυτού είναι ότι θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους τα χρήματα για τις εξετάσεις.

Όσο οι κινητοποιήσεις των Εργαστηριακών Γιατρών συνεχίζονται, οι ασφαλισμένοι τού ΕΟΠΥΥ αναβάλουν συνεχώς τα ραντεβού τους με τους εργαστηριακούς γιατρούς. Από τη στιγμή που οι τελευταίοι προχώρησαν σε επίσχεση, σημαίνει ότι κόβεται η πίστωση προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού και έτσι θα πρέπει να πληρώνουν για τις εξετάσεις τους.

Μειώθηκαν οι επισκέψεις
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαστηριακών γιατρών, Πολύδωρο Αμπατζή, σε τοπικό επίπεδο οι επισκέψεις έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και πηγαίνουν πλέον μόνο ασφαλισμένοι που βιάζονται για τις εξετάσεις. Ο ίδιος τόνισε ότι οι γιατροί συμμερίζονται τα προβλήματα που δημιουργούνται στους ασφαλισμένους, ωστόσο η επίσχεση είναι το μόνο μέσο πίεσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, επεσήμανε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθώς με τα σχέδια της κυβέρνησης, θα μπουν λουκέτα στα ιδιωτικά εργαστήρια, θα αποδυναμωθούν οι μονάδες υγείας και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους.

Τα χρήματα που οι ασφαλισμένοι θα δώσουν για εξετάσεις, θα τα πάρουν αφού υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Οργανισμό. Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να υποβάλλουν για το διάστημα επίσχεσης των συμβεβλημένων παροχών υγείας (ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτές) όλα τα απαιτούμενα ονομαστικά παραστατικά, στις περιφερειακές διευθύνσεις τού ΕΟΠΥΥ.

Ακόμη σημειώνεται: «Μόνο για το διάστημα της επίσχεσης οι περιφερειακές διευθύνσεις θα προχωρήσουν στην εκκαθάριση και θα αποζημιώσουν τους ασφαλισμένους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.» Βέβαια στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε παλιότερες κινητοποιήσεις, οι ασφαλισμένοι πήραν τα χρήματά τους σε διάστημα πολύ μεγαλύτερο του ενός μήνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey