Οι μαθητές του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης συγκέντρωσαν χρήματα για την ενίσχυση του συμμαθητή τους Γρηγόρη Παπαγιάννη

Μαθήματα αλληλεγγύης

25/04/2013 - 15:06

Πράξη ασυνήθιστης ανθρωπιάς αυτή των μαθητών του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης, που στο άκουσμα της είδησης ότι ο συμμαθητής τους, Γρηγόρης Παπαγιάννης πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα για να αποκατασταθεί η ημιπληγία που του προκλήθηκε κατά τη διάρκεια επέμβασης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να στηρίξουν την οικογένεια του 17χρονου σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Πράξη ασυνήθιστης ανθρωπιάς αυτή των μαθητών του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης, που στο άκουσμα της είδησης ότι ο συμμαθητής τους, Γρηγόρης Παπαγιάννης πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα για να αποκατασταθεί η ημιπληγία που του προκλήθηκε κατά τη διάρκεια επέμβασης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να στηρίξουν την οικογένεια του 17χρονου σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Αυτό το γεγονός, πάντως, μόνο έκπληξη δεν ήταν για τον πατέρα του άτυχου 17χρονου, τον κ. Γιάννη Παπαγιάννη. «Το ήξερα ότι θα βοηθούσαν, γιατί όλοι τους αγαπούν το Γρηγόρη», είπε στο «Ε» συγκινημένος ο κ. Παπαγιάννης, ο οποίος ευχαριστούσε ξανά και ξανά όλο τον κόσμο που στέκεται δίπλα στο παιδί του τώρα που τους χρειάζεται.

Βοήθεια…
Οι μαθητές του 5ου Λυκείου Μυτιλήνης μόλις πληροφορήθηκαν για την κατάσταση της υγείας του συμμαθητή τους, θέλησαν να βοηθήσουν το Γρηγόρη και την οικογένειά του, ψυχολογικά και οικονομικά. Έτσι λοιπόν, το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου οι εκπρόσωποι του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Σχολείου συναντήθηκαν και ομόφωνα αποφάσισαν να δώσουν 1.100 ευρώ που είχαν μαζέψει από εκδηλώσεις και προορίζονταν για ολοήμερη εκδρομή και για να καλύψουν τυχόν ανάγκες του Σχολείου.

Στη συνέχεια, οι ίδιοι γύρισαν όλες τις τάξεις του Σχολείου και εξέθεσαν την κατάσταση, ζητώντας από τους συμμαθητές να δώσουν όσα χρήματα μπορεί ο καθένας. Έτσι κι έγινε.

Εκτός όμως των μαθητών, αρωγοί στην προσπάθεια στάθηκαν και οι γονείς των παιδιών του Σχολείου. Μέσα σε δύο μέρες, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του 15μελούς, Στρατής Παπαρίσβας, συγκεντρώθηκαν συνολικά 5.000 ευρώ και προχτές Τρίτη δόθηκαν στον κ. Παπαγιάννη, για να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα του ταξιδιού.

Όπως είπε η διευθύντρια του Σχολείου, Σταυρούλα Βαμβακίτου, στάλθηκε χτες έγγραφο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο ακολούθως κοινοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία του νησιού, με στόχο να συγκεντρωθούν και άλλα χρήματα προκειμένου να καλυφθούν τα όποια έξοδα θεραπείας του 17χρονου.

«Ο Γρηγόρης έχει πολλούς φίλους και από άλλα σχολεία, γι’ αυτό πιστεύω ότι θ’ ανταποκριθεί πολύς κόσμος στο κάλεσμα», είπε ο συμμαθητής του Στρατής Παπαρίσβας.

Μεταφέρθηκε στην Αθήνα
Εν τω μεταξύ, προχθές Τρίτη το απόγευμα ο 17χρονος μεταφέρθηκε με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στην Αθήνα, όπου εισήχθη στη Νευροχειρουργική Κλινική και εξετάζεται από ειδικούς γιατρούς, με διάγνωση «αριστερή ημιπάρεση μετά από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση σηραγγώδους αιμαγγειώματος διαμέτρου 1,5 εκατοστού περίπου, στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες μέρες θα αρχίσει η φυσιοθεραπευτική αγωγή στο 17χρονο, ώστε να κινητοποιηθεί το μυοσκελετικό του σύστημα, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δεύτερη εγχείρηση για την αντιμετώπιση του αιμαγγειώματος.

Τέλος, να αναφέρουμε πως για το περιστατικό από το Υπουργείο Υγείας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

Στην υπεράσπιση του Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΑΚΟΥ - ΣΑΜΑΡΑ*

Καταγγέλλω πολύ οργισμένη την προσπάθεια αμαύρωσης του κύρους και του ονόματος του διαπρεπούς νευροχειρουργού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, ενός ονόματος που μόνο υπερηφάνεια μπορεί να αισθάνεται γι’ αυτό το Νοσοκομείο, αλλά και η Λέσβος ολόκληρη.

Δε γνωρίζω τι σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον του ιατρού αυτού, αλλά μπορώ να τους φανταστώ.

Γνώρισα τον κ. Μπαϊραμίδη μέσα από ένα τραγικό περιστατικό που συνέβη στην οικογένειά μου, το Νοέμβριο του 2012.

Είμαι μητέρα έξι παιδιών - πτυχιούχος Νομικής.

Ο σύζυγός μου - μαθηματικός - ηλικίας 60 ετών, διακομίσθηκε στο ΚΑΤ με συμπτώματα έντονης κεφαλαλγίας, δεξιά ημιπάρεση, βραδύτητα στις απαντήσεις και στην κατανόηση και ζάλη.

Μετά από μαγνητική τομογραφία διαγνώσθηκε πολύμορφο γλοιοβλάστωμα (όγκος 5,5 εκ.), κακόηθες, grade IV και V, με προσδόκιμο ζωής έξι μήνες.

Ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί, στο χειρότερο σημείο.

Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ούτε οικονομική ευχέρεια είχα, αλλά ούτε και τις γνώσεις για να βρω τους κατάλληλους γιατρούς.

Είχα ακούσει για τον κ. Μπαϊραμίδη, μέσω κάποιων συγγενών του. Γνώριζα ότι ήταν ένας σεμνός, ακέραιος άνθρωπος, χαμηλών τόνων, μακριά από προβολές και λαμπρός επιστήμων. Πίστεψα σ’ αυτόν, μ’ όλη μου την καρδιά, γιατί ήταν άνθρωπος του Θεού και για μένα εκείνη τη στιγμή η μόνη μου ελπίδα ήταν ο Θεός.

Η γνωμάτευσή του ήταν πολύ αποκαρδιωτική γιατί η φύση του όγκου ήταν γλοιώδης μάζα, που δεν μπορεί να καθαρισθεί ολότελα με το χειρουργείο. Γι’ αυτό και στην ιατρική ορολογία αποκαλείται «Λερναία Ύδρα».

Οι γιατροί στο ΚΑΤ μού είχαν πει ότι με το χειρουργείο συνήθως η βλάβη που έχει γίνει, δεν επανέρχεται, απλά ή σταματάει εκεί που είναι ή μπορεί να χειροτερέψει.

Μετά απ’ αυτά, ταξιδέψαμε για Μυτιλήνη, όπου θα γινόταν το χειρουργείο στις 28/11/2012.

Πράγματι το χειρουργείο έγινε και διήρκεσε επτά ώρες, όπου έγινε μετωποκροταφική κρανιοτομία και μακροσκοπικά πλήρης εξαίρεση της βλάβης, σύμφωνα με τη μετεγχειρητική μαγνητική τομογραφία.

Ζούσαμε ένα θαύμα, γιατί παρόμοια χειρουργεία σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων ιατρών αφήνουν μέσα το 45% του όγκου!

Ο κ. Μπαϊραμίδης, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελλιπή εξοπλισμό, σ’ ένα επαρχιακό νοσοκομείο κάποιου απομακρυσμένου νησιού, χωρίς τα μέσα που διαθέτουν οι μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες και τις ανέσεις, κατάφερε το απίθανο.

Με όπλα μοναδικά την πίστη, την αγάπη στον άνθρωπο, την αφοσίωση στην επιστήμη του, την ανιδιοτέλεια (χωρίς να πάρει αμοιβή ούτε ένα ευρώ - όταν σε ανάλογα κρούσματα σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού μάς ζητήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ), κατάφερε να σώσει τον ασθενή μας και να τον έχουμε αυτήν τη στιγμή κοντά μας καλά, με ομαλή εξέλιξη της υγείας του.

Σ’ όλο το διάστημα της παραμονής μου στη Μυτιλήνη (12 μέρες) και στις μετακινήσεις μου στο νησί, οι ντόπιοι απορούσαν όταν άκουγαν ότι άφησα την Αθήνα και ήρθα στη Μυτιλήνη για να γίνει χειρουργείο.

Όταν, όμως, διευκρίνιζα ότι επρόκειτο να χειρουργηθούμε από τον κ. Ευρυβ. Μπαϊραμίδη, δεν εκπλήσσοντο καθόλου, αλλά έλεγαν μια μόνο λέξη: ΑΣΤΕΡΙ!

Αστέρι είναι ο γιατρός αυτός! Έχει σώσει πολύ κόσμο και από τα γύρω νησιά.

Αντί, λοιπόν, να προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε. οι γιατροί αυτοί που σαν τον κ. Μπαϊραμίδη δίνουν μάχες άνισες καθημερινά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές κάτω από άθλιες συνθήκες, που θυσιάζονται στο βωμό του καθήκοντος, γίνονται βορά στα αδηφάγα Μ.Μ.Ε. που ζητούν να καταπιούν ό,τι ακέραιο και αξιόλογο έχει απομείνει. Αντίθετα, προβάλλεται το ψεύτικο, το καλογυαλισμένο, το άχρηστο, το ανούσιο.

Η λάσπη, όμως, που ρίχνουν σε «αστέρια» σαν τον κ. Μπαϊραμίδη, δεν τα φτάνει, γιατί κρύβουν πολύ χρυσάφι μέσα τους και δε χάνουν τη λάμψη τους. Είναι χρέος σας να φροντίσετε για άμεση αποκατάσταση του ονόματος του ιατρού, γιατί είναι δώρο πραγματικά για το νησί σας.

Μη δείξετε αχαριστία, ανταποδώστε το καλό που έχει κάνει στον τόπο σας σώζοντας τόσους ασθενείς, αλλά και από γύρω νησιά.

* Η επιστολή της κ. Μπεάκου - Σαμαρά έρχεται να ενισχύσει την επικρατούσα άποψη σχετικά με την επιστημονική αξία του νευροχειρουργού κ. Μπαϊραμίδη και την προσφορά του στην παροχή υπηρεσιών υγείας στη Λέσβο, που όμως, όπως είναι προφανές, μπορούν να λειτουργήσουν με πλήρη ασφάλεια με τη δημιουργία Νευροχειρουργικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, και όχι με την περικοπή των λειτουργιών του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey