![Emprosnet_Logo_no_background_new.png](/images/Emprosnet_Logo_no_background_new.png)
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ερευνητές παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες 140.000 γυναικών
Τα καρύδια όταν καταναλώνονται με μια συχνότητα δυο - τρεις φορές την εβδομάδα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 25%, σύμφωνα με ανάλυση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Τα καρύδια όταν καταναλώνονται με μια συχνότητα δυο - τρεις φορές την εβδομάδα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 κατά περίπου 25%, σύμφωνα με ανάλυση από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Η ανάλυση βασίστηκε στα δεδομένα που προέρχονται από τις διατροφικές συνήθειες περίπου 140.000 νοσοκόμων (γυναικών). Οι γυναίκες ηλικίας 35 - 77 ετών παρακολουθήθηκαν επί 10 έτη προκειμένου να διαπιστωθεί πόσες εκδήλωσαν σακχαρώδη διαβήτη.
Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν 28 γραμμάρια καρυδιών τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, είχαν 24% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με όσες τα κατανάλωναν σπάνια ή καθόλου. Επίσης, ο κίνδυνος για όσες τα κατανάλωναν μια φορά την εβδομάδα μειωνόταν κατά 13%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι παρ’ ότι τα στοιχεία που ανέλυσαν, αφορούν γυναίκες, θα ισχύουν και για τους άνδρες.
Η μελέτη ενισχύει τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών αναφορικά με την ευεργετική αντιδιαβητική δράση των καρυδιών, αλλά επιπρόσθετα θεωρείται ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωση καρυδιών μπορεί ακόμη και να προλάβει την εκδήλωση διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο «Journal of Nutrition».
Πηγή: vita.gr