
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Δημιουργικό-Βιωματικό Εργαστήρι με αφορμή την Γαστρονομική Εβδομάδα «Merci Chef»
Στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Εβδομάδας «Merci Chef», το Προξενικό Τμήμα της Γαλλίας στη Μυτιλήνη, σε συνεργασία με την ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Μυτιλήνης και την υποστήριξη του συλλόγου ΕΛΑΙΑΣ ΝΗΣΟΣ, διοργανώνει ένα δημιουργικό-βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Σοκολάτα και Λάδι» στις 20 Μαρτίου 2025, 10:00μ στους χώρους της σχολής.
Το εργαστήρι εστιάζει σε δύο εμβληματικά γαστρονομικά στοιχεία, τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο, που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα μέσα από την παράδοση, τη γεύση και τη δημιουργικότητα. Στόχος είναι να προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και πειραματισμού, αναδεικνύοντας τη σημασία αυτών των προϊόντων στη γαστρονομική κληρονομιά των δύο χωρών.
Μέσα από πρακτικές δραστηριότητες και καθοδήγηση από ειδικούς, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν πώς η σοκολάτα και το ελαιόλαδο μπορούν να συνδυαστούν σε ευφάνταστες συνταγές, εμπνέοντας νέες γαστρονομικές δημιουργίες και αναδεικνύοντας τη γεύση και τη διατροφική τους αξία, όπως αναφέρει στο σημείωμά της η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας για Λέσβο και Λήμνο, Σοφία Μπαρουτσάκη – Τσιριγώτη .