Δύο έδρες στη Λήμνο πήρε η Καλογήρου

Ποιοι εκλέγονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο

27/05/2014 - 17:47

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώναμε πως ο συνδυασμός της Χριστιάνας Καλογήρου είχε λάβει επτά έδρες από τις 21 που μοιράστηκαν στον α΄ γύρο των εκλογών, και ο συνδυασμός του Νάσου Γιακαλή είχε λάβει πέντε έδρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώναμε πως ο συνδυασμός της Χριστιάνας Καλογήρου είχε λάβει επτά έδρες από τις 21 που μοιράστηκαν στον α΄ γύρο των εκλογών, και ο συνδυασμός του Νάσου Γιακαλή είχε λάβει πέντε έδρες.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπήρχαν άλλες 20 έδρες, οι οποίες θα πήγαιναν στο νικητή των εκλογών μέχρι να συμπληρώσει τις 25. Κατά συνέπεια, ο συνδυασμός της κ. Καλογήρου λαμβάνει άλλες 18 έδρες και μένουν δύο που θα τις πάρει ο συνδυασμός του Νάσου Γιακαλή, η συνολική του δύναμη του οποίου θα φθάσει στις επτά έδρες στο Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το νόμο και τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε πριν από τις εκλογές, ο συνδυασμός της κ. Καλογήρου θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον μία έδρα σε κάθε εκλογική περιφέρεια, που σημαίνει ότι παίρνει τη μία έδρα της Ικαρίας που είχε μείνει αδιάθετη από την πρώτη Κυριακή.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τους δικούς μας υπολογισμούς, ο συνδυασμός του Νάσου Γιακαλή λαμβάνει συνολικά τρεις έδρες στη Λέσβο, δύο στη Χίο, μία στη Σάμο και μία στη Λήμνο.
Ο συνδυασμός της κ. Καλογήρου λαμβάνει 11 έδρες στη Λέσβο, επτά έδρες στη Χίο, τέσσερις στη Σάμο, δύο στη Λήμνο και μία στην Ικαρία.

Ποιοι εκλέγονται
Με βάση αυτό τον υπολογισμό και τη σταυροδοσία όπως έχει ανακοινωθεί από την Περιφέρεια, από το συνδυασμό του κ. Γιακαλή στη Λέσβο εκλέγονται ο ίδιος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Ηρακλής Βερβέρης, και ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού, Παναγιώτης Προβέτζας. Στη Χίο εκλέγονται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Γανιάρης, και ο πρώτος σε ψήφους, Μανώλης Κράκαρης. Στη Σάμο εκλέγεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, και στη Λήμνο εκλέγεται ο Σάββας Βαρελτζής.

Από το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου, στη Λέσβο εκλέγονται οι πρώτοι 11 σε ψήφους: Θεόδωρος Βαλσαμίδης, Πόπη Πρωτογεράκη - Γόμου, Γιώργος Βογιατζής, Παναγιώτης Καλλονιάτης, Κυριάκος Πετρέλλης, Αλέξανδρος Ροδίτης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, Αγγελική Σαραντινού, Χρύσανθος Αργυρίου, Απόστολος Αλατζάς και Γεώργιος Νικολόπουλος. Στη Λήμνο εκλέγονται οι Κώστας Αδαμίδης και Ευάγγελος Γιαρμαδούρος.

Στη Χίο εκλέγονται οι Ιωάννης Ξενάκης, Ιωάννης Μανάρας, Παύλος Καλογεράκης, Παντελής Μπουγδάνος, Κωνσταντίνος Βεργίνας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Ιωάννης - Μάρκος Ζαννίκος. Στη Σάμο εκλέγονται ο Πολυκράτης Κωνσταντινίδης (νυν περιφερειακός σύμβουλος), ο Βασίλης Πανουράκης, ο Γεώργιος Κυριαζής και η Βάσω Αμυρσώνη. Από την Ικαρία εκλέγεται ο Στέφανος Παμφίλης.

Επίσης, εκλέγεται ο Βασίλης Μπάλλας («Οικολογικός Άνεμος»), που είναι ο τελευταίος επιλαχών συνδυασμός και λαμβάνει μία έδρα στη Χίο, όπου είχε και το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Περιφερειακός σύμβουλος θα είναι ο κ. Μπάλλας, μια και ως υποψήφιος περιφερειάρχης θεωρείται πρώτος επιτυχών περιφερειακός σύμβουλος.

Για τους ίδιους λόγους, ο Γιάννης Σπιλάνης («Συμβόλαιο ζωής με το Αιγαίο») αναδεικνύεται περιφερειακός σύμβουλος από την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» λαμβάνει μία έδρα στη Λέσβο, την οποία καταλαμβάνει ο Στρατής Κόρακας, μία έδρα στη Σάμο, την οποία καταλαμβάνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Αντώνης Δράκος, και την τρίτη έδρα ο συνδυασμός την παίρνει από την Ικαρία με τον Ευάγγελο Λομβαρδά.

Ο συνδυασμός της Αγλαΐας Κυρίτση, «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή», παίρνει τέσσερις έδρες: δύο στη Λέσβο, όπου εκλέγονται η επικεφαλής του συνδυασμού και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Νικολάρα, μία στη Χίο, όπου εκλέγεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Εμμανουήλ Στάθης, και μία στη Σάμο, με την εκεί υποψήφια αντιπεριφερειάρχη, Ευαγγελία Μαρωλιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey