Με το βλέμμα στο σπάσιμο του Δήμου Λέσβου και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η πίτα τής Ν.Δ.

Χωρίς υποψήφιο… «παντός δήμου»

25/02/2014 - 15:02

«Μαδώντας μαργαρίτες... σπάει, δε σπάει ο Δήμος» παραμένει ακόμη η Νέα Δημοκρατία, που σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην εκδήλωση κοπής της πίτας τού 2014 της ΝΟΔΕ Λέσβου.

«Μαδώντας μαργαρίτες... σπάει, δε σπάει ο Δήμος» παραμένει ακόμη η Νέα Δημοκρατία, που σε επίπεδο δημοτικών εκλογών, όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην εκδήλωση κοπής της πίτας τού 2014 της ΝΟΔΕ Λέσβου, παραμένει εγκλωβισμένη στην προοπτική ή μη διαίρεσης του ενιαίου Δήμου.

Κάτι που ο υπουργός Δικαιοσύνης θεωρεί σχεδόν σίγουρο, ενώ αντιθέτως ο βουλευτής του Νομού απλά ελπίζει.

Έτσι, ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το κυβερνών κόμμα δε διαθέτει κάποιον υποψήφιο «παντός δήμου», ένα πρόσωπο δηλαδή που θα εκδήλωνε την πρόθεσή του να εκπροσωπήσει αυτοδιοικητικά τους νεοδημοκράτες, είτε πάμε στις εκλογές με ένα Δήμο είτε με περισσότερους, ήδη έχουν ανακοινωθεί δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Λέσβου, που στη συνέχεια μπορεί να γίνουν Μυτιλήνης.

Όμως υποψηφιότητα δεν υπήρξε και για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου απ' τη Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία μιλώντας στην εκδήλωση που διακρίθηκε από την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κόσμου, χαρακτήρισε τιμητική τη στήριξη των κατοίκων των νησιών, χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε θα προχωρήσει κι επισήμως σε ανακοίνωση της καθόδου της στις εκλογές.

Πριν την εκδήλωση της πίτας, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε συνάντηση της ΝΟΔΕ με το Χαράλαμπο Αθανασίου, στην οποία και για ακόμη μια φορά εξετάστηκαν κάποιες πιθανές υποψηφιότητες, δίχως όμως να υπάρξει κάποιος συγκεκριμένος υποψήφιος για δήμαρχος.

 

Άλλη εκτίμηση Αθανασίου...
Η εκδήλωση άνοιξε απ' τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Στρατή Καραγεωργίου, με μεγάλη καθυστέρηση, αφού έως και μία ώρα αργότερα απ' την προγραμματισμένη έναρξη κατέφθαναν μέλη και φίλοι του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, που κατέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο».

Ο κ. Καραγεωργίου αναφέρθηκε στις δύσκολες εκλογικές μάχες που έρχονται, κάνοντας λόγο για τις ευρωεκλογές, αλλά και για τις δημοτικές, και σημειώνοντας: «Θα θέλαμε σήμερα να ανακοινώσουμε τη διαίρεση του Δήμου, αλλά έως τώρα δεν ήταν δυνατή», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει αξιόλογους υποψηφίους.

Με εκτενή αναφορά στη Νεολαία του κόμματος και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει διευρύνοντας το πεδίο παρέμβασής της και καταθέτοντας προτάσεις μη μένοντας απλά σε διαπιστώσεις προβλημάτων, ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε θέματα της επικαιρότητας, για να προχωρήσει αμέσως μετά σε παράθεση καίριων πτυχών του κυβερνητικού έργου, αλλά και σε κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικό απολογισμό έκανε ο κ. Αθανασίου για το Νομό Λέσβου, υποστηρίζοντας πως είναι η δεύτερη (κατ' αναλογία μεγέθους πληθυσμού) σε χρηματοδοτήσεις περιοχή της χώρας, αφού παρά την κρίση «τρέχουν» στα νησιά μεγάλα έργα και υψηλές χρηματοδοτήσεις.

Το πλέον μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο κ. Αθανασίου το αφιέρωσε στον «Καλλικράτη», ενημερώνοντας διεξοδικά το ακροατήριο για τις έως τώρα ενέργειές του για το θέμα, όπως και για τα εμπόδια που υπήρξαν απ' την πλευρά τού ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος πως δεδομένης της πρόθεσης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και κατόπιν και των επαφών που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, αλλά και με τον Ανδρέα Λοβέρδο κι άλλους ανεξάρτητους βουλευτές που δηλώνουν διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν το σπάσιμο του Δήμου, το θέμα παραμένει ανοιχτό. Μάλιστα επίκειται η κατάθεσή του σε νομοσχέδιο-σκούπα του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

«Τώρα είμαι πιο αισιόδοξος απ' ό,τι ήμουν πριν δύο μέρες», είπε ο κ. Αθανασίου, που κλείνοντας κάλεσε τους νεοδημοκράτες, ανεξάρτητα απ' το θέμα του Δήμου, να στηρίξουν τα ισχυρά ψηφοδέλτια που θα διαμορφωθούν σε τοπικό επίπεδο.

... άλλη Βογιατζή
Για το ίδιο θέμα της διαίρεσης του Δήμου, ο Παύλος Βογιατζής που πήρε το λόγο στη συνέχεια, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια για περισσότερους δήμους. «Την προηγούμενη βδομάδα ρώτησα σχετικά το Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δε μου έδωσε ελπίδες», ανέφερε ο βουλευτής, προσθέτοντας πως ο υπουργός Εσωτερικών τού είπε ότι το θέμα θα πάει για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, θα προωθήσουν το σπάσιμο, αλλά σε κάθε περίπτωση - όπως είπε ο κ. Βογιατζής - «εκείνο που έχει σημασία είναι, είτε στον έναν είτε στους δύο δήμους, να δώσουμε τη μάχη με ορμή ανάλογη αυτής τής ΟΝΝΕΔ».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε τέτοια απόκλιση μεταξύ των κ.κ. Αθανασίου και Βογιατζή στο πώς αξιολογούν τις εξελίξεις στο θέμα, που η μόνη κοινή αναφορά τους αφορούσε στο γεγονός ότι για το θέμα καταβάλλει προσπάθειες και ο Νίκος Σηφουνάκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey