![Emprosnet_Logo_no_background_new.png](/images/Emprosnet_Logo_no_background_new.png)
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου τού Κ.Κ.Ε. τίμησε τον Πολιχνιάτη Καπετάν Λογοθέτη (Γιώργο Σαμαρίδη)
Το λαϊκό αγωνιστή Γιώργο Σαμαρίδη, γνωστό ως Καπετάν Λογοθέτη, τίμησε το πρωί της περασμένης Κυριακής, με εκδήλωση που διοργάνωσε στον Πολιχνίτο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου τού Κ.Κ.Ε..
Το λαϊκό αγωνιστή Γιώργο Σαμαρίδη, γνωστό ως Καπετάν Λογοθέτη, τίμησε το πρωί της περασμένης Κυριακής, με εκδήλωση που διοργάνωσε στον Πολιχνίτο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου τού Κ.Κ.Ε..
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο του πρώην Δήμου Πολιχνίτου, παρουσία πλήθους κόσμου και με συντονίστρια τη Χριστίνα Ανερούση. Αμέσως μετά το χαιρετισμό του δημοτικού συμβούλου και πρώην δημάρχου Πολιχνίτου Βαγγέλη Παλαιολόγου, έγινε απαγγελία ποιημάτων, ενώ ακολούθησε η ομιλία του καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργου Μαργαρίτη, που αναφέρθηκε στη δράση του τιμωμένου, εντάσσοντάς την στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του.
Ακολούθησε πορεία με πανό και συνθήματα, που κατέληξε στην πλατεία όπου είχε στηθεί η προτομή του Καπετάν Λογοθέτη, της οποίας τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο περιφερειακός σύμβουλος Στρατής Κόρακας και ο κ. Παλαιολόγου. Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου τού Κ.Κ.Ε., την Κομματική Οργάνωση Λέσβου τής ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ και με το τραγούδι «Επέσατε θύματα».
Γεώργιος Σαμαρίδης (Καπετάν Λογοθέτης)
Για τον τιμώμενο
Ο Γιώργος Σαμαρίδης (Καπετάν Λογοθέτης) υπήρξε το σπουδαιότερο στρατιωτικό στέλεχος που ανέδειξε το «κόκκινο νησί», η Λέσβος, στο αντιστασιακό και επαναστατικό κίνημα, μια λαμπρή αγωνιστική μορφή με πανελλήνια ακτινοβολία. Ήταν μόνιμος αξιωματικός του Στρατού (απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων), εμπειροπόλεμος αλβανομάχος (λοχαγός, διοικητής πυροβολαρχίας), με άριστες επιδόσεις και τιμητικές διακρίσεις. Κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο «Καπετάν Λογοθέτης» και αναδείχτηκε σε ένα από τα πιο άξια στρατιωτικά στελέχη του. Με το βαθμό του λοχαγού Πεζικού υπηρέτησε ως επιτελάρχης της Ι Μεραρχίας τού ΕΛΑΣ Θεσσαλίας και στη συνέχεια της ΙΙ Μεραρχίας Αττικοβοιωτίας - Ευβοίας τού ΕΛΑΣ.
Υπηρέτησε στο επιτελείο του Γενικού Αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Δ.Σ.Ε.) και κατόπιν ως επιτελάρχης της Μεραρχίας Δυτικής Μακεδονίας τού Δ.Σ.Ε. και εκπαιδευτής της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου (ΣΑΓΑ). Σκοτώθηκε στις 13 Απριλίου τού 1949 στο Γράμμο, πατώντας σε νάρκη. Αμέσως μετά το θάνατό του, η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση τίμησε τη θυσία του, προάγοντάς τον σε υποστράτηγο Πεζικού.