Μουτζούρης: Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν θα γίνουν ξανά κολυμπήθρα του Σιλωάμ της Ευρώπης

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση για την Βάστρια Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση για την Βάστρια Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Βάστρια να φιλοξενεί μετανάστες που θα επιστραφούν από Ευρώπη

04/11/2024 - 09:17 Ενημερώθηκε 04/11/2024 - 09:32

«Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν θα γίνουν ξανά κολυμπήθρα του Σιλωάμ της Ευρώπης» διαμηνύει, με δελτίο Τύπου, σε έντονους τόνους η Περιφερειακή Αρχή μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας ΕΣΤΙΑ που κυκλοφόρησε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 όπου όπως σημειώνεται γίνεται εκτενής αναφορά στη Βάστρια και στο ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν εκεί χιλιάδες μετανάστες που θα επιστραφούν. 

Ειδικότερα σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αναφέρεται: 

«Στο χτεσινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας ΕΣΤΙΑ δημοσιεύεται ρεπορτάζ από την πρόσφατη επίσκεψη του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και την δομή μεταναστών της Μαλακάσας.

 Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο λόγος της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου ήταν η επιστροφή μεταναστών από την Γερμανία στις χώρες πρώτης υποδοχής δηλαδή την Ελλάδα και την Ιταλία. Γίνεται εκτενής αναφορά στην Βάστρια και το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν εκεί χιλιάδες μετανάστες που θα επιστραφούν.

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου δηλώνει με τον εντονότερο τόνο, ότι οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν θα γίνουν ξανά κολυμπήθρα του Σιλωάμ της Ευρώπης. Το Βόρειο Αιγαίο και οι νησιώτες φυλάττουν Θερμοπύλες και δεν αποδέχονται να αλλάξουν ξανά προς το δυσμενέστερο οι ζωές τους».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey