Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Για τους Λέσβιους τυποποιητές
Συνεχίζονται οι χρυσές διακρίσεις για τα ελαιόλαδα της Λέσβου σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς, αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία και την ποιότητα του τοπικού μας προϊόντος, το οποίο με την κατάλληλη προβολή μπορεί να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού.
Στον πρόσφατο διαγωνισμό Athena International Olive Oil 2020, οι τυποποιητές και οι παραγωγοί του νησιού μας κέρδισαν συνολικά 34 διακρίσεις, χρυσές, αργυρές και χάλκινες επί συνόλου 44 δειγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό από το νησί μας.
Πληθώρα συμμετοχών
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός, αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Λέσβο, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έγινε τελικά στα Σπάτα, με την προϋπόθεση ότι η διοργάνωση τον επόμενο χρόνο θα έρθει στο νησί μας. Συνολικά στο διαγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης έλαβαν μέρος 430 δείγματα από παραγωγούς 16 χωρών.
Πρώτοι με διαφορά
Τα ελαιόλαδα της Λέσβου σάρωσαν κυριολεκτικά τα βραβεία και οι τυποποιητές μας κέρδισαν, μία διπλή χρυσή διάκριση, 13 χρυσές διακρίσεις, 17 αργυρές και 4 χάλκινες.
Στα ειδικά βραβεία για το “καλύτερο ελαιόλαδο στην ποικιλία κολοβή” το λάδι “ΓΕΡΑ” του Γρηγόρη Γλιγλή, απέσπασε χρυσή διάκριση ενώ “ειδικό βραβείο για το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο ανά περιοχή” και το καλύτερο ελαιόλαδο για τα νησιά του Αιγαίου, δηλαδή διπλή χρυσή διάκριση, απέσπασε το λάδι “Σαπφώ” της εταιρείας Χ. Παπαδέλλης και ΣΙΑ ΟΕ.
Τα βραβεία αναλυτικά:
-Διπλό Χρυσό για το λάδι Σαπφώ της εταιρείας Χ. Παπαδέλλης.
-Χρυσά μετάλλια για τις εταιρείες: Γέρας - Γλιγλής Γρηγόρης, Acaia - Hellenic Agricultural Enterprises, Βαλέρια- Ελαιοτριβείο Πολιχνίτου, Σαπφώ - Limited Edition -Παπαδέλλης Χαράλαμπος, Eleón- Τζωρτζής Μιχαήλ, Acaia - Flavoured With Grapefruit & Βergamot Hellenic Agricultural Enterprises, Acaia- Flavoured With Lemon & Oregano Hellenic Agricultural Enterprises, Σαπφώ Βιολογικό - Παπαδέλλης Χαράλαμπος, Σελάδι - Περί Λέσβου, Ελαιώνας-Οικογένειας Μπαρέλη -Μπαρέλη Μαρία, Lesvos Gold Premium-Βιολογικό Ελληνικά Συνεταιριστικά Ελαιόλαδα, Acaia Organic - Hellenic Agricultural Enterprises, Irina- Κατσακούλης.
-Αργυρά μετάλλια: Όμικρον- Βογιατζής Χρυσά Ελαιόλαδα, Alpha Plus -Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ακρασίου, Eclectic Earth -Εκλεκτική Γῆ, Ειρήνη Πλωμαρίου -Καλαμποκά Κωνσταντίνα, Protoleο -Ραφτέλη – Πρωτούλη Μαρία, Stalos - Χατζηνικολάου Ιωάννης, Irina -Βιολογικό Κατσακούλης, Olea Lesvos -Κτήματα Πλωμαρίου, Blackbird Natural Treasures -Κανέλλος Ιωάννης, ΗΩ -Γλιγλής Γρηγόρης, Jordan Olivenöl Natives Extra - Jordan Olivenöl, Lesvos Gold be a Gourmet -Ελληνικά Συνεταιριστικά Ελαιόλαδα, Blackbird Natural Treasures Βιολογικό- Κανέλλος Ιωάννης, Πόρτο -Γέρα, Olvia- Βιολογικό Τζωρτζής Μιχαήλ, Μοδούσα -Κοιν. Σ.ΕΠ. Μοδούσα, Aegaean - Ραφτέλη – Πρωτούλη Μαρία.
-Χάλκινα μετάλλια: Makaros- Edos, Diolia -Μάριος Αγγελούκος, Oilon Organic - Φραγκόπουλος Γεώργιος, Βιολογικά Ελαιοκτήματα -Ιωάννα Ζούρου.
Πολυτιμα εργαλεία
Σύμφωνα με βραβευμένους παραγωγούς και τυποποιητές που συμμετέχουν εδώ και αρκετά χρόνια σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου οι διακρίσεις που έρχονται αποτελούν για την κάθε εταιρεία σημαντικό εργαλείο προώθησης των προϊόντων της σε νέες μικρές ή μεγάλες αγορές ενώ παράλληλα ισχυροποιείται η θέση των εταιρειών στις υφιστάμενες αγορές αποδεικνύοντας στους πελάτες και τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα αξίζουν της εμπιστοσύνσης και της εκτίμησής τους.
Ενιαία ταυτότητα
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των βραβευμένων εταιρειών για τη γενικότερη πολιτική προώθησης του Λεσβιακού ελαιολάδου, αυτή μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο αν εφαρμοσθεί ενιαία στρατηγική με έμφαση στην σταθερή ταυτότητα του και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.