«Ειρήνη» με βραβείο

01/07/2012 - 05:56
Στη Μαδρίτη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Καλαμποκάς, με τη σύζυγό του, προκειμένου να παραλάβει την τιμητική διάκριση που του απένειμε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Στη Μαδρίτη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Νίκος Καλαμποκάς, με τη σύζυγό του, προκειμένου να παραλάβει την τιμητική διάκριση που του απένειμε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Θυμίζουμε ότι το βιολογικό ελαιόλαδο «Ειρήνη» που παράγει η οικογένεια Καλαμποκά στο Πλωμάρι της Λέσβου, αναδείχθηκε τέταρτο στο διεθνή Διαγωνισμό Mario Solinas που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, στην κατηγορία «Μεσαία φρουτώδης γεύση».

Χθες το πρωί, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τη Μαδρίτη, ο κ. Καλαμποκάς μάς δήλωσε: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εξαιρετικό για μας αυτό που συνέβη στη Μαδρίτη. Είναι μια επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για να παράγουμε ένα σωστό προϊόν. Μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να παράγουμε ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.
Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τους στόχους μας για το μέλλον, με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο που δουλεύαμε μέχρι τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα.»

Στη Μαδρίτη
Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου της ισπανικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών του Συμβουλίου. Μετά το τέλος της απονομής, ακολούθησε μικρή δεξίωση στην οποία παρευρέθηκε ο Έλληνας πρέσβης στη Μαδρίτη.
Το «Ειρήνη» συναγωνίστηκε 85 ελαιόλαδα από μεμονωμένους παραγωγούς, ενώσεις παραγωγών και τυποποιητικές επιχειρήσεις, που προέρχονται ένα από την Αίγυπτο, τέσσερα από την Γαλλία, 14 από την Ελλάδα, ένα από το Ισραήλ, τέσσερα από την Ιταλία, δύο από το Μαρόκου, 25 από την Πορτογαλία και 34 από την Ισπανία.
Τα έξι ελαιόλαδα (φιναλίστ) κάθε κατηγορίας με τις υψηλότερες βαθμολογίες κρίθηκαν ξανά από διεθνή κριτική επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Το «Ειρήνη» αναδείχθηκε πρώτος φιναλίστ στην κατηγορία του αγουρέλαιου με μεσαία φρουτώδη γεύση. Τρίτος φιναλίστ στην ίδια κατηγορία ήταν το ελαιόλαδο «Ελαιώνας» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.
Στο φετινό διαγωνισμό έχει καταργηθεί η κατηγορία του ελαιολάδου με χαμηλή φρουτώδη γεύση. Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίζονται τα ελαιόλαδα είναι «Αγουρέλαιο με έντονα φρουτώδη γεύση», «Αγουρέλαιο με μεσαία φρουτώδη γεύση», «Ώριμο ελαιόλαδο με έντονα φρουτώδη γεύση» και «Ώριμο ελαιόλαδο με μεσαία φρουτώδη γεύση».


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey