Στην 8η Ολλανδική Έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό προβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Λέσβος. Το περίπτερο που είχαν στήσει οι δύο Ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες Εντ και Τζοάννα Πίρμπουμ, προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.
Στην 8η Ολλανδική Έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό προβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Λέσβος. Το περίπτερο που είχαν στήσει οι δύο Ολλανδοί τουριστικοί πράκτορες Εντ και Τζοάννα Πίρμπουμ, προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.
Ο Εντ και η Τζοάννα Πίρμπουμ είχαν φύγει από τη Λέσβο μέσα στον περασμένο Ιανουάριο, παίρνοντας μια γεύση από το χειμώνα στο νησί και εκφράζοντας την επιθυμία να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο που καλύπτει η εταιρεία τους, «Lopen Op Lesbos», που από το 2004 δραστηριοποιείται στη χώρα τους, απευθυνόμενοι σε εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού, φυσιολάτρες και παρατηρητές πουλιών.
Όλο το πληροφοριακό υλικό για τη Λέσβο, αλλά και οι υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες της η εταιρεία, προβλήθηκαν στο ειδικό περίπτερο που είχε στήσει στο χώρο της 8ης Ολλανδικής Έκθεσης για τον Εναλλακτικό Τουρισμό, η οποία έγινε στο Κέντρο του Κογκρέσου στο Άμστερνταμ, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.
Περίπου 16.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους της Έκθεσης και τα 400 περίπτερα τουριστικών πρακτόρων - επισκέπτες λιγότεροι από πέρυσι, αφού ο καιρός ήταν ιδανικός για… σκι -, ενώ πάρα πολλοί στάθηκαν στο περίπτερο της «Lopen Op Lesbos», όπου και ενημερώθηκαν από τον Εντ Πίρμπουμ.
Όπως ο ίδιος εξήγησε στο «Ε», σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε το ότι προσφάτως ένα ολλανδικό περιοδικό για τη φύση εξέλεξε τη Λέσβο ως τον καλύτερο προορισμό για πουλιά στην Ευρώπη, κάτι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών στο περίπτερο.
Και νέα προσφορά
Άλλους, πάλι, τους προσέλκυσε η νέα προσφορά της εταιρείας, που συνδυάζει περιπάτους στη φύση της Λέσβου με κρασί και ποτό.
«Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο οι επισκέπτες μας περπατούν το πρωί, ενώ το απόγευμα επικεντρωνόμαστε στο υπέροχο φαγητό της Λέσβου», αναφέρει ο ίδιος. «Οι φιλοξενούμενοί μας θα μπορούν να επισκεφτούν τυροκομεία, ουζοποιίες, γυναικείους συνεταιρισμούς, θα μάθουν για το λάδι, θα συμμετάσχουν σε μαγειρικά εργαστήρια για να γνωρίσουν τις παραδοσιακές συνταγές και το απόγευμα θα γευματίσουν στις καλύτερες ταβέρνες του νησιού.»
Μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο, η ίδια Έκθεση θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στο δανικό τμήμα του Βελγίου, σε αντίστοιχη διοργάνωση όπου θα συμμετάσχει και πάλι η «Lopen Op Lesbos».