Λίγοι στο ποιοτικό πριμ του ελαιολάδου

01/07/2012 - 05:56
Τις προϋποθέσεις για τη λήψη του ποιοτικού πριμ γνωστοποίησε χθες η ΠΑΣΕΓΕΣ στις ενώσεις συνεταιρισμών με έγγραφό της. Συγκεκριμένα, οι αγρότες για να είναι δικαιούχοι της ειδικής στήριξης, η οποία θα παρέχεται σε συγκεκριμένους τομείς παραγωγής, πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Τις προϋποθέσεις για τη λήψη του ποιοτικού πριμ γνωστοποίησε χθες η ΠΑΣΕΓΕΣ στις ενώσεις συνεταιρισμών με έγγραφό της. Συγκεκριμένα, οι αγρότες για να είναι δικαιούχοι της ειδικής στήριξης, η οποία θα παρέχεται σε συγκεκριμένους τομείς παραγωγής, πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:
Βελτίωση της ποιότητας ελαιολάδου
Δικαιούχοι είναι οι γεωργοί που καλλιεργούν και παράγουν ελαιοκομικά προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κατά AGRO 2.1 και 2.2 ή της Βιολογικής Γεωργίας. Η Λέσβος έχει χαρακτηριστεί ολόκληρη ως ζώνη ΠΓΕ, κατά συνέπεια όλα τα ελαιόλαδα που παράγονται έχουν τον παραπάνω χαρακτηρισμό αν ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Για τη λήψη της επιδότησης, όμως, θα πρέπει να ακολουθούν ταυτόχρονα και τις διαδικασίες της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (πρόγραμμα που ήδη εφαρμόζει η ΕΑΣ Λέσβου) ή της Βιολογικής Γεωργίας.
Βελτίωση της ποιότητας σκληρού σίτου
Κατά τα έτη 2011 και 2012, δικαιούχοι είναι οι γεωργοί που καλλιεργούν και παράγουν σκληρό σίτο υψηλής ποιότητας στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κατά AGRO 2.1 και 2.2 και χρησιμοποιούν κατ’ ελάχιστον 10 κιλά σπόρου σποράς ανά στρέμμα. Για το έτος 2010 ισχύει η προϋπόθεση χρήσης κατ’ ελάχιστον οκτώ κιλών πιστοποιημένου σπόρου σποράς ανά στρέμμα. Το ζήτημα αυτό ενδιαφέρει κυρίως τους σιτοπαραγωγούς της Λήμνου και λίγους σιτοπαραγωγούς στη Λέσβο.
Ποιοτικό πριμ θα πάρουν ακόμη οι παραγωγοί βόειου, μοσχαρίσιου και αιγοπρόβειου κρέατος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey