Με ικανοποίηση βλέπει ο εμπορικός κόσμος της Μυτιλήνης την αύξηση της αγοραστικής κίνησης τον Αύγουστο.
Με ικανοποίηση βλέπει ο εμπορικός κόσμος της Μυτιλήνης την αύξηση της αγοραστικής κίνησης τον Αύγουστο. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Μάρω Βερβενιώτου, μας είπε ότι παρατηρείται σημαντική αύξηση της κίνησης στην αγορά από τις αρχές της δεύτερης εβδομάδας του Αυγούστου και μετά. Η κίνηση συνεχίζεται και μετά το Δεκαπενταύγουστο.
Η κ. Βερβενιώτου πιστεύει ότι στην αύξηση της κίνησης έχει συμβάλει τόσο η εορτή του Δεκαπενταύγουστου όσο και ότι πλησιάζουμε στο τέλος των εκπτώσεων και όλοι οι καταναλωτές προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται.
Τα καταστήματα που εισέπραξαν την άνοδο της εμπορικής κίνησης ήταν εκείνα που προσφέρουν ρούχα και παπούτσια. Ακολούθησαν τα καταστήματα με είδη δώρων και παιδικά είδη.
«Ανάσα…»
Η αύξηση της κίνησης αποτελεί μια σημαντική ανάσα για τα εμπορικά καταστήματα, καθώς έχουν άμεση ανάγκη τα επιπλέον έσοδα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές τους.
Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών είναι ζήτημα που απασχολεί και τις εμπορικές επιχειρήσεις της Λέσβου. Ωστόσο, η κατάσταση δεν έχει φθάσει σε εκρηκτικά επίπεδα, έως τώρα, όπως σημειώνει η κ. Βερβενιώτου. Εκτιμά, όμως, πως το φθινόπωρο θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι περισσότερες έχουν μεταφέρει για τότε την εξόφληση του κυρίου όγκου των υποχρεώσεών τους.
Μεγάλο πρόβλημα για όλο τον εμπορικό κόσμο παραμένει η πίεση από τις τράπεζες. Οι οποίες γίνονται όλο και πιο απαιτητικές, συνεχίζοντας όμως ταυτόχρονα να περιορίζουν τις χορηγήσεις τους. Αυτό δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά και κάνει όλο και πιο δύσκολη την επιβίωση των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.
Ο νέος αντιπρόεδρος
Το Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η εκλογή του νέου αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, όπως σημείωσε η κ. Βερβενιώτου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η παραίτηση του κ. Δεμερτζή, πράγμα που θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου. Στη συνέχεια θα κληθεί να λάβει τη θέση του ο πρώτος επιλαχών σε ψήφους, που είναι ο κ. Στρατής Γιαννούλης. Μετά τη συμπλήρωση του Δ.Σ. θα ακολουθήσει ψηφοφορία για την εκλογή του νέου αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου.