Τις τρεις πρώτες θέσεις στο ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού Premio Biol International κατέλαβαν τα λάδια της Λέσβου. Στην τελική φάση του διαγωνισμού στο Μπάρι της Ιταλίας στις 29 Απριλίου, έλαβαν μέρος 20 βιολογικά ελαιόλαδα από τη χώρα μας και πάνω από 300 βιολογικά ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο.
Τις τρεις πρώτες θέσεις στο ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού Premio Biol International κατέλαβαν τα λάδια της Λέσβου. Στην τελική φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας στις 29 Απριλίου, έλαβαν μέρος 20 βιολογικά ελαιόλαδα από τη χώρα μας και πάνω από 300 βιολογικά ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο.
Νικητής του διαγωνισμού ήταν το βιολογικό ελαιόλαδο «Primo bio» από τη Σικελία της Ιταλίας, τη δεύτερη θέση πήρε το «Terraliva» επίσης από την Σικελία, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε το «Risca Grande Classic» στην Πορτογαλία. Στη γενική κατάταξη τα βιολογικά ελαιόλαδα της Λέσβου που πήραν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού, κατατάχθηκαν ανάμεσα στα 30 καλύτερα του κόσμου.
Στο ελληνικό τμήμα του διαγωνισμού, το «Aegean Gold» της οικογένειας Πρωτούλη πήρε την πρώτη θέση, το «Olvia» του Μιχάλη Τζωρτζή πήρε τη δεύτερη θέση και το «Ειρήνη» του Νίκου και της Μύρτας Καλαμποκά την τρίτη.
Το βραβείο απευθύνεται σε μεμονωμένους παραγωγούς, ελαιοκομικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις συσκευασίας ελαιολάδου. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς βιολογικού ελαιολάδου που γίνεται στην Ιταλία κάθε χρόνο.
Οι επιτυχίες των ελαιολάδων της Λέσβου στον τρίτο κατά σειρά φετινό διαγωνισμό ελαιολάδου, πιστοποιεί την ποιοτική ανωτερότητά τους και τα κάνει να ξεχωρίζουν. Τα βασικά στοιχεία που προσδίδουν τη μοναδικότητά τους είναι οι ιδιαίτερες ποικιλίες ελιάς που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, ο νησιωτικός χαρακτήρας της Λέσβου και οι εδαφολογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί.