Αντιδράσεις στη ΔΟΥ Λήμνου

01/07/2012 - 05:56
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Λήμνο για την επικείμενη συγχώνευση της ΔΟΥ του νησιού με τη ΔΟΥ Μυτιλήνης. Μετά την έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου της Λήμνου στον υπουργό Οικονομικών, επανέρχονται με νέα επιστολή διαμαρτυρίας, μετά τον ανασχηματισμό, οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Λήμνου.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Λήμνο για την επικείμενη συγχώνευση της ΔΟΥ του νησιού με τη ΔΟΥ Μυτιλήνης. Μετά την έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου της Λήμνου στον υπουργό Οικονομικών, επανέρχονται με νέα επιστολή διαμαρτυρίας, μετά τον ανασχηματισμό, οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Λήμνου.

Όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας, και οι 13 υπάλληλοι, με αφορμή την επικείμενη συγχώνευσή της σύμφωνα με τις προτάσεις της επιτροπής γνωμοδότησης, διαμαρτύρονται εντόνως στον υπουργό, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια συγχώνευση.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους γίνεται αναφορά στις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του νησιού, οι οποίες είναι σημαντικές και οι οποίες επιβάλλουν - σύμφωνα με τους υπαλλήλους τής ΔΟΥ - την εξαίρεση της Λήμνου από τους σχεδιασμούς του Υπουργείου, διατηρώντας ενεργή τη ΔΟΥ του νησιού.
Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν - υποστηρίζουν - από μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι πολλά, τόσο όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, όσο και στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

«Υποβάθμιση»
Ο πρώην έπαρχος Λήμνου, εργαζόμενος κι ο ίδιος στην Υπηρεσία, Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, σχολιάζοντας την πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών για τη συγχώνευση της ΔΟΥ Λήμνου και τη μεταφορά της στη Μυτιλήνη, τόνισε: «Η υποβάθμιση του νησιού συνεχίζεται. Μετά τη διάλυση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, μετά τη συγχώνευση του Νοσοκομείου που φημολογείται, έχουμε τώρα και τη συγχώνευση της ΔΟΥ. Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση για όλα όσα συμβαίνουν. Η ΔΟΥ της Λήμνου, με το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει, καλύπτει τους στόχους του Υπουργείου, εξυπηρετεί τον κόσμο και τον πληροφορεί για όλους τους νέους νόμους και διατάξεις και υπάρχει πολύ καλή εξυπηρέτηση. Τώρα πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες, με το να ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη; Έτσι εννοούν την αναβάθμιση των υπηρεσιών και εξυπηρέτηση του πολίτη; Η Λήμνος έχει τις γεωγραφικές της ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να ληφθούν όλα αυτά υπόψη.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey