Συνέδριο για την οικονομική κρίση

01/07/2012 - 05:56
Με απώτερο στόχο τη συγκρότηση ενός τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης προτείνει τη διοργάνωση εντός του Οκτωβρίου συνεδρίου για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στη Λέσβο.
Με απώτερο στόχο τη συγκρότηση ενός τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης προτείνει τη διοργάνωση εντός του Οκτωβρίου συνεδρίου για την οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις που έχει στη Λέσβο, αλλά και τις προκλήσεις και τις προοπτικές που δημιουργούνται από αυτή. Την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου παρουσίασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Μανώλης Συρέλλης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Η πρόταση απευθύνεται στο Επιμελητήριο Λέσβου, το Οικονομικό Επιμελητήριο, τη νομαρχία Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Γεωγραφίας) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Την πρόσκληση έχουν ήδη αποδεχθεί το Επιμελητήριο Λέσβου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Σύμφωνα με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, στο συνέδριο θα κληθούν εκπρόσωποι φορέων της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών ενώσεων, οι παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής και το επιστημονικό δυναμικό της.
Τα θέματα που προτείνεται να συζητηθούν στο συνέδριο είναι τα εξής:
1. Ποια είναι η ελληνική πραγματικότητα που προκύπτει από την κρίση.
- Ποιες ευθύνες βαρύνουν τη χώρα μας έναντι της Ε.Ε. από την κακοδιαχείριση των οικονομικών της από τη μεταπολίτευση έως σήμερα;
- Πώς η κρίση επιδρά επάνω στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και πολιτική;
- Είναι, όπως αφήνεται να εννοηθεί, μονόδρομος η επιλογή του ΔΝΤ;
2. Ποια η αξιοποίηση της διεθνούς κρίσης για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
- Πώς αφομοιώνουν τις σημαντικές αλλαγές των τελευταίων μηνών οι «δραστήριες δυνάμεις» της τοπικής κοινωνίας;
- Αποτελεί η οικονομική κρίση «χρυσή ευκαιρία» για να ξεπεράσει η τοπική κοινωνία συμπλέγματα και αγκυλώσεις που για χρόνια δε θέλησε να αγγίξει;
- Διαφαίνεται η δυνατότητα ενιαίου στρατηγικού οικονομικού σχεδιασμού, που να στηρίζεται στο τοπικό παραγωγικό δυναμικό;
Ο κ. Συρέλλης σημείωσε πως οι προτεινόμενοι στόχοι του συνεδρίου είναι:
- Η υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, των κοινωνικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων για τα τεκταινόμενα.
- Η καταγραφή και αξιολόγηση του προβληματισμού για τα θέμα.
- Η ενεργοποίηση όλων για την εφαρμογή στον τόπο μας ενός τυπικού μοντέλου αντιμετώπισης της κρίσης, προσαρμοσμένου στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας.
Όταν ο Εμπορικός Σύλλογος πάρει θετικές απαντήσεις από τους φορείς στους οποίους απευθύνθηκε, θα συγκροτήσει μαζί τους οργανωτική επιτροπή, η οποία θα προσδιορίσει την οριστική θεματολογία και τους προσκεκλημένους του συνεδρίου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey