Μικρά Οικονομικά

01/07/2012 - 05:56
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη που το επιθυμούν, να καταβάλουν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους εφάπαξ έως και 15.000 ευρώ ως κρατική ενίσχυση.
15.000 στους κτηνοτρόφους
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη που το επιθυμούν, να καταβάλουν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους εφάπαξ έως και 15.000 ευρώ ως κρατική ενίσχυση. Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών για σταθεροποίηση των εισοδημάτων των παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων, απόφαση η οποία θα πρέπει να σημειωθεί πως αφορά τους γεωργούς όλων των κλάδων. Με τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής, συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω πλαίσιο ένα ξεχωριστό περιορισμένο ποσό ενίσχυσης ύψους 15.000 ευρώ για τους γεωργούς. Αυτό το ποσό μπορεί να χορηγηθεί μία φορά σε κάθε επιχείρηση έως το τέλος του 2010. Κάθε ενίσχυση ήσσονος σημασίας, η οποία έχει ήδη ληφθεί από τις αρχές του 2008, πρέπει να αφαιρεθεί από το ποσό αυτό.

35% των Ελλήνων έχει οικονομικές δυσκολίες
Το 35% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έναντι 12% των Ευρωπαίων, ενώ το 20% του πληθυσμού της Ελλάδας, έναντι 16% του πληθυσμού της Ε.Ε., ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην ερώτηση: «Με βάση το συνολικό μηνιαίο εισόδημα του νοικοκυριού σας, πόσο εύκολα ή δύσκολα αντεπεξέρχεστε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις;», το 54% των Ελλήνων απάντησε ότι τα καταφέρνει «μέτρια», το 35% ότι τα καταφέρνει «δύσκολα» και το 11% «εύκολα». Στην Ε.Ε. των 27 χωρών-μελών, το 56% απάντησε ότι τα καταφέρνει «μέτρια», το 12% «δύσκολα» και το 30% «εύκολα». Επίσης, τo 84% των Ελλήνων, έναντι 73% των Ευρωπαίων, θεωρεί ότι η φτώχεια είναι διαδεδομένο πρόβλημα στη χώρα του.

Ενάμιση ΑΕΠ... πληρωτέο άμα τη εμφανίσει

Στο 145% του ΑΕΠ υπολογίζεται σήμερα το άυλο χρήμα που διακινείται στην αγορά και χρηματοδοτεί στην ουσία την ελληνική οικονομία. Το ύψος των επιταγών, όπως προκύπτει από τα γραφεία συμψηφισμού της Τράπεζας Ελλάδος και της ΔΙΑΣ, ανήλθε στο εννεάμηνο στο ποσό ρεκόρ των 350 δισ. ευρώ (ΑΕΠ 240 δισ. ευρώ). Οι τραπεζίτες, όσο «βλέπουν» ότι το ύψος των ακάλυπτων επιταγών που σφραγίζονται κάθε μήνα διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (κάτω από το 0,9% του συνόλου των επιταγών, από 0,5% πριν από την κρίση), δεν ανησυχούν.

Περισσότερες κεραίες θέλουν οι εταιρείες κινητής

Τις δύο ανοιχτές πληγές τους, που δεν είναι άλλες από την αδειοδότηση των κεραιών και τους φόρους στα κινητά, θα προσπαθήσουν να κλείσουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Οι εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind επιδιώκουν να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας και συνεννόησης με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, ο φορέας που εκπροσωπεί τους τρεις παρόχους, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, με κοινοποίηση και στον υφυπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη, με την οποία ενημέρωνε την ηγεσία του υπουργείου για τις δύο «καυτές πατάτες» του κλάδου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey