Να κηρυχθεί έκπτωτη η ΝΕΛ ζήτησε ο Μαρινάκης

Ζητούνται άμεσες λύσεις για το ακτοπλοϊκό

04/03/2015 - 14:55

Ζήτημα ωρών θα πρέπει να θεωρείται η λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ζήτημα ωρών θα πρέπει να θεωρείται η λήψη αποφάσεων για τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων από την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρής Δρίτσας, το απόγευμα της Δευτέρας ανέφερε στους εκπροσώπους του Νομού Λέσβου ότι θα λάβει τις αποφάσεις του μετά τη συνάντηση της Τρίτης με τους ναυτικούς.

Η συνάντηση με τους ναυτικούς έγινε και οι τελευταίοι τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους όσο παραμένουν απλήρωτοι.

Ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ζήτησε να κηρυχθεί έκπτωτη η ΝΕΛ και από τη γραμμή της Λαύριο - Άι-Στράτης - Λήμνος - Καβάλα, καθώς θεωρεί ότι η εταιρεία δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει επαρκώς, δεδομένου ότι εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο. Αίτημα που τυγχάνει ευρείας υποστήριξης στη Λήμνο.

Σε δηλώσεις του στο «Ε», ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως το Υπουργείο οφείλει να κάνει αυτά που προβλέπονται από τη σύμβαση. Παράλληλα πιστεύει ότι εύκολα θα βρεθεί πλοίο για να αντικαταστήσει το «Ταξιάρχης», τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι της Λήμνου να κάνουν 23 ώρες ταξίδι για να φτάσουν από τον Πειραιά στη Μύρινα.

Το συζητούν…
Έως αργά χθες το απόγευμα, από την πλευρά του Υπουργείου δεν είχε εκδοθεί καμμία απόφαση ή ανακοίνωση για το θέμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λήμνου, του Άι-Στράτη και των άλλων νησιών που εξυπηρετούνται από τα πλοία της άγονης γραμμής, ενώ στις εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο, περιλαμβάνεται και ο διαγωνισμός για την άγονη γραμμή που θα συνδέει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Καβάλα.

Οι προσφορές για το διαγωνισμό κατατέθηκαν στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί περί τις 10 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη συνάντηση με τον κ. Δρίτσα, αναφέρει ότι ο έπαρχος Λήμνου, Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, ζήτησε από το Υπουργείο να ληφθούν άμεσα αποφάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση που θα βγάλει τη Λήμνο και τον Άι-Στράτη από το καθεστώς της απομόνωσης των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού ο προγραμματισμός σταθερών δρομολογίων με αξιόπιστα πλοία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ενώ σημείωσε και ότι η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, χρειάζονται εκτός από τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα, και ενδοπεριφερειακή διασύνδεση.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του ζητήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου και δεσμεύτηκε να δώσει λύση στο προσεχές μέλλον.

Εκτός από τον έπαρχο Λήμνου και το δήμαρχο, στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση και Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων, Αντώνης Καραγιάννης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey