Ξέμεινε στη Θεσσαλονίκη καλοκαιριάτικα, χωρίς καύσιμα!

Καψώνια από το «Θεόφιλος»

02/07/2014 - 17:20

Χθες Τρίτη, στις 3:00 το απόγευμα επρόκειτο να αναχωρήσει το «Θεόφιλος» από τη Θεσσαλονίκη, αντί της Δευτέρας 10:00 το βράδυ, 

Χθες Τρίτη, στις 3:00 το απόγευμα επρόκειτο να αναχωρήσει το «Θεόφιλος» από τη Θεσσαλονίκη, αντί της Δευτέρας 10:00 το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΛ. Η αρχικά προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου δε, ήταν στις 5:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Αιτία, η αδυναμία της εταιρείας να προμηθευτεί εγκαίρως καύσιμα για το πλοίο της. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, η ΝΕΛ είχε ανακοινώσει ότι το «Μυτιλήνη», λίγο μετά την αναχώρησή του για Ικαρία και Σάμο, παρουσίασε βλάβη και επέστρεψε στον Πειραιά. Το «Μυτιλήνη» έχει μπει στη γραμμή σε αντικατάσταση του «European Express», το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το «Θεόφιλος» στις άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου από τις 6 Ιουλίου.

Το πρόβλημα στον εφοδιασμό τού «Θεόφιλος» είναι το τελευταίο επεισόδιο ταλαιπωρίας των επιβατών του πλοίου. Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή τα μέσα ενημέρωσης της Λέσβου είχαν γίνει αποδέκτες καταγγελιών για μη λειτουργία του κλιματισμού του, που είχε ως αποτέλεσμα τα σαλόνια του πλοίου να έχουν μετατραπεί σε σάουνα!
Οι επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών από τα αλλεπάλληλα προβλήματα, είναι ανυπολόγιστες. Το μέγεθος της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι επιβάτες του πλοίου, το περιγράφει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ο επιβάτης του πλοίου Δημήτρης Παπαχρυσός (σε διπλανή στήλη δημοσιεύεται όλη η επιστολή).

Είναι πάντως εντυπωσιακό πως όλα αυτά τα προβλήματα συνέβησαν τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Δηλαδή λίγα 24ωρα πριν η διοίκηση της ΝΕΛ ζητήσει από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να παραταθεί η δρομολόγηση του «Ταξιάρχης» στην άγονη γραμμή της Λήμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey