Στη Λήμνο η εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις»

03/12/2013 - 15:35

Μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την κουζίνα και τα προϊόντα της Λήμνου ήταν η εκπομπή μαγειρικής «Ελλήνων Γεύσεις» που προβλήθηκε από την τηλεόραση του «Σκάι» την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για την κουζίνα και τα προϊόντα της Λήμνου ήταν η εκπομπή μαγειρικής «Ελλήνων Γεύσεις» που προβλήθηκε από την τηλεόραση του «Σκάι» την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής και σεφ, Ντίνα Νικολάου, έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το νησί, τα προϊόντα του και την κουζίνα του, καθώς πολλές φορές αναφέρθηκε στην ποιότητα και τη διατροφική αξία των προϊόντων της λημνίας γης. «Η Λήμνος είναι ερωτεύσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου, περιγράφοντας με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής στο νησί.

H σεφ δεν παρέλειψε να φτιάξει χειροποίητα ζυμαρικά, τα γνωστά «φλωμάρια», ενώ στη συνέχεια ζύμωσε με αλεύρι χωριάτικο Λήμνου, ιδανικό για ψωμί ποικιλίας μαυραγάνι.

Ακόμη φρόντισε πολλές φορές να αναδείξει τη σχέση της τοπικής κουζίνας με το περίφημο λημνιό κρασί, τονίζοντας ότι η τοπική κουζίνα του νησιού έχει φροντίσει να κρατήσει την παράδοσή της. Μαγείρεψε κατσίκι γεμιστό, ενώ παρουσίασε το κρασί της Λήμνου μοσχάτο Αλεξανδρείας, από το Κτήμα Χατζηγεωργίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο τυρί «καλαθάκι» και τ’ άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα του νησιού. Η σεφ δοκίμασε και τις γλυκές γεύσεις της Λήμνου, όπως τα περίφημα βενιζελικά, αλλά και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα, που έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην εκπομπή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey