Πρόταση να κλείσει το αεροδρόμιο της Λήμνου

Σοκ για το πιθανό «λουκέτο»

11/10/2013 - 14:31

Σοκ έχουν προκαλέσει στη Λήμνο τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος 22 αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Λήμνου, που προτείνει η Τρόικα.

Σοκ έχουν προκαλέσει στη Λήμνο τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος 22 αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Λήμνου, που προτείνει η Τρόικα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θέμα επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την Τρόικα μερικούς μήνες μετά την απόρριψή του από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στους φορείς της Λήμνου και των άλλων νησιωτικών περιοχών ότι το «λουκέτο» στα αεροδρόμια εισηγείται στην ελληνική κυβέρνηση η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και οι Γερμανοί σύμβουλοι του Δημοσίου.

H πρόταση, που έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών, κυρίως από τους νησιώτες, αφορά στο κλείσιμο αεροδρομίων που εξυπηρετούν κυρίως απομακρυσμένα νησιά, αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η επαναφορά της συγκεκριμένης πρότασης συναντά ήδη ισχυρές αντιστάσεις, καθώς το κλείσιμο αυτών των αεροδρομίων θα απέκλειε χιλιάδες πολίτες που ζουν στα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής, ενώ θα τορπιλίσει οποιαδήποτε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης.

Στη Λήμνο, οι φορείς προσπαθούν να συνέλθουν από τα απανωτά σοκ που δέχονται τον τελευταίο χρόνο και κυρίως δε θέλουν να πιστέψουν ότι το κράτος τούς εγκαταλείπει. «Μόνο οργή μπορεί να μας προκαλούν τέτοια δημοσιεύματα και ντροπή, που η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο δε βγαίνουν να τα διαψεύσουν. Τίθενται πλέον ευθέως θέματα εθνικής κυριαρχίας!», δήλωσε οργισμένος ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σάββας Βαρελτζής, αναφερόμενος στη σοβαρότητα του θέματος, τόνισε: «Δεν μπορούν να διαλύουν τα πάντα, να βάζουν λουκέτο παντού. Εμείς εδώ στα νησιά πώς θα ζήσουμε; Γίνεται να υπάρξει ανάπτυξη του νησιού χωρίς αεροδρόμιο; Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιες προτάσεις. Πιστεύουμε θα πρυτανεύσει η λογική.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey