Παράπλευρη δίκη στην υπόθεση Μπεμπεδέλλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας

Αποσύρθηκε η μήνυση Κουφέλου κατά Βασιλαδιώτη

17/05/2013 - 15:20

Δόθηκαν οι εξηγήσεις και αποσύρθηκε η μήνυση. Ο λόγος για τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πρώην ταμίας τού Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου Μιχάλης Κουφέλος, κατά του πρώην επιτρόπου της Τράπεζας Χαράλαμπου Βασιλαδιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Δόθηκαν οι εξηγήσεις και αποσύρθηκε η μήνυση. Ο λόγος για τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πρώην ταμίας τού Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου Μιχάλης Κουφέλος, κατά του πρώην επιτρόπου της Τράπεζας Χαράλαμπου Βασιλαδιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βασιλαδιώτης σε κατάθεσή του στον ανακριτή για την υπόθεση Μπεμπεδέλλη είχε αναφέρει ότι ο κ. Κουφέλος ήταν αλληλέγγυος με τον τότε διευθυντή της Τράπεζας, Μιχάλη Παπουτσάκη. Η λέξη «αλληλέγγυος» θεωρήθηκε συκοφαντική από τη μεριά του κ. Κουφέλου, διότι κατά την εκτίμησή του τον ταύτιζε με τις ενέργειες που έκανε ο κ. Παπουτσάκης. Ο κ. Βασιλαδιώτης διευκρίνισε πως σε καμμία περίπτωση δε θέλησε να ταυτίσει τις πράξεις του κ. Κουφέλου με τις πράξεις του κ. Παπουτσάκη. Τόνισε πως χρησιμοποίησε τη λέξη αυτή για να δείξει πως ο κ. Κουφέλος στήριζε τον κ. Παπουτσάκη όταν τέθηκε ζήτημα απομάκρυνσής του από τη Συνεταιριστική Τράπεζα το 2004.

Ο κ. Βασιλαδιώτης κατέθεσε τα όσα γνώριζε για την υπόθεση Μπεμπεδέλλη στα πλαίσια των διερευνητικών ενεργειών που έκανε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ως επίτροπος ορισμένος από την Τράπεζα της Ελλάδος για περίπου εννέα μήνες κατά τη διάρκεια του 2005. Η κατάθεση του κ. Βασιλαδιώτη στηρίχθηκε στα όσα είδε και άκουσε κατά την παραμονή στη Μυτιλήνη, αλλά και στα όσα διάβασε στα πρακτικά τού Δ.Σ. της Τράπεζας. Είναι δε εξαιρετικά σημαντική για την υπόθεση, διότι ο κ. Βασιλαδιώτης ως στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος που ασχολούνταν με την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος, είχε τη γνώση της σχετικής νομοθεσίας, είχε την εμπειρία να κρίνει τα όσα έγιναν στην υπόθεση και ταυτόχρονα είναι ο πλέον αντικειμενικός παράγοντας, μια και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει ότι ενέργησε υπέρ ή κατά οποιασδήποτε πλευράς.

Ευχαριστημένοι
Η διευκρίνιση ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Ο κ. Βασιλαδιώτης δεν αναιρεί τίποτα από τα όσα κατέθεσε, παρά την πίεση που του ασκούσε η μήνυση. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Κουφέλος πέτυχε να μην ταυτίζεται το όνομά του με τις ενέργειες του κ. Παπουτσάκη.

Η υπερασπιστική γραμμή των μελών τού Δ.Σ. της Τράπεζας στις απολογίες τους στον ανακριτή για την υπόθεση Μπεμπεδέλλη, υποστήριξαν πως ό,τι έγινε, έγινε από τα υπηρεσιακά στελέχη της Τράπεζας. Οι ίδιοι, μη όντες τραπεζίτες, δεν είχαν γνώση των διαδικασιών και των ενεργειών που πρέπει να ακολουθούνται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey