«Το Χάνι» στη Φίλια

01/07/2012 - 05:56
Η παραδοσιακή κουζίνα της Λέσβου και γενικότερα η ελληνική κουζίνα βρίσκει πάντα ανταπόκριση. Όταν μάλιστα μιλάμε για καλομαγειρεμένα, σπιτικά πιάτα, τότε οι ουρανίσκοι ευφραίνονται χωρίς αμφιβολία.
Η παραδοσιακή κουζίνα της Λέσβου και γενικότερα η ελληνική κουζίνα βρίσκει πάντα ανταπόκριση. Όταν μάλιστα μιλάμε για καλομαγειρεμένα, σπιτικά πιάτα, τότε οι ουρανίσκοι ευφραίνονται χωρίς αμφιβολία. Στην ταβέρνα «Το χάνι», στη Φίλια, μπορεί κανείς να απολαύσει όλα τα παραπάνω. Ελληνική κουζίνα, που περιλαμβάνει παραδοσιακά λεσβιακά πιάτα και φαγητά καλομαγειρεμένα, σα στο σπίτι σας. Τα σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας που διαθέτει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Ιωάννης Μαρμάρου, όσον αφορά την κουζίνα, αλλά και τα 13 χρόνια λειτουργίας της ταβέρνας, αποτελούν εγγύηση για το μαγαζί, ενώ παράλληλα υπόσχονται μοναδικά γευστικά αποτελέσματα.

«Το Χάνι» στη Φίλια είναι μια ταβέρνα με ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, σχεδόν οικογενειακό θα έλεγε κανείς. Ο ιδιοκτήτης και αρχιμάγειρας της ταβέρνας, κ. Μαρμάρου, εγγυάται πέρα από καλό φαγητό και καλή διασκέδαση, μια και στόχος του είναι να προσφέρει στους πελάτες του τα πιο εκλεκτά πιάτα, αλλά και ένα ευχάριστο, φιλικό κλίμα, που θα κάνει τους πελάτες του να ξεκουραστούν και να αδειάσουν το κεφάλι τους από τις έννοιες της καθημερινότητας. Να μην παραλείψουμε να σημειώσουμε ότι ο κ. Μαρμάρου έχει 15 χρόνια εμπειρίας σε κουζίνες της Αμερικής. Όλη του αυτή την εμπειρία, λοιπόν, τη μετουσίωσε σε ένα όμορφο ταβερνάκι με νόστιμα πιάτα κι ευχάριστο περιβάλλον.
Παραδοσιακά τραπέζια και καρέκλες συνθέτουν ένα απλό αλλά συνάμα οικείο σκηνικό, όπου μπορεί κανείς να κάτσει και να απολαύσει όλη την παράδοση και την ποιότητα στο πιάτο του.


Ξεκινώντας δυναμικά
Το καλό πράγμα από την αρχή φαίνεται, λένε. Έτσι και στο «Χάνι», η καλή κουζίνα φαίνεται ακόμα από τα ορεκτικά. Τραγανοί, με πλούσια γέμιση γκιουζλεμέδες, οι σπιτικοί λαχανοντολμάδες, αποτελούν μεταξύ πολλών άλλων εξαίρετη επιλογή για ορεκτικό. Οι φρεσκοκομμένες σαλάτες δε, πεντανόστιμες, μπορούν να κάνουν σπουδαία έναρξη στο φαγοπότι σας.
Όσο για τα κυρίως πιάτα, το μαγαζί φημίζεται για τα κρεατικά του. Μπριζόλες, μπιφτέκια χειροποίητα, φρέσκα κοτόπουλα μπορούν να ικανοποιήσουν την όρεξή σας, αλλά και την επιθυμία σας για κάτι αγνό και νόστιμο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα κρέατα που διατίθενται στο μαγαζί είναι ντόπια, ενώ κάποια είναι συγκεκριμένα παραγωγής του κ. Μαρμάρου.

Κατόπιν παραγγελίας
Κι αν σας άνοιξε η όρεξη, διαβάστε αυτό. Στο «Χάνι» μπορείτε να γευτείτε κρεατονοστιμιές, που δε θα βρείτε εύκολα αλλού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα τηλεφώνημα για παραγγελία, γιατί όλες τους χρειάζονται χρόνο προετοιμασίας.
Αν λοιπόν το επιθυμείτε, τα μεσημέρια της Κυριακής, ο κ. Μαρμάρου μπορεί να σας ετοιμάσει αρνάκι στη σούβλα ή κοκορέτσι, φτιαγμένο με μεράκι από τα δικά του χέρια. Κοντοσούβλι και γύρος είναι επίσης σπεσιαλιτέ που μπορείτε να παραγγείλετε.
Αν θέλετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό, ζητήστε από το μαγαζί να σας ετοιμάσει κοκόρια μαγειρευτά και σίγουρα δε θα το μετανιώσετε. Μπορείτε ακόμα να παραγγείλετε και κοτόπουλο σούβλας, στο οποίο δε λέει όχι κανένας.
Ό,τι και να λαχταρίσετε, θα το απολαύσετε, αφού το μεράκι του κ. Μαρμάρου δε σας αφήσει απογοητευμένους.

Εκδηλώσεις
Στο «Χάνι» μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει και το γλέντι μετά το γάμο ή τα βαφτίσια. Δεν έχετε παρά να ενημερώσετε τον ιδιοκτήτη και όλα τα άλλα, τα… γευστικά, αφήστε τα πάνω του.
Για όσους πάλι θέλουν και την… πενιά τους ενώ τρώνε, πρέπει να σημειώσουμε ότι κάθε Σάββατο και αργίες στο μαγαζί υπάρχει ζωντανή ορχήστρα, που παίζει λαϊκούς και παραδοσιακούς σκοπούς.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι το «Χάνι» λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για παραγγελίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22530 98812 και 6972-866940.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey