Μία σχετικά καινούργια τυροκομική μονάδα, που διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της, θα συναντήσετε στο 5ο χιλιόμετρο Παπάδου - Ταρτίου, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο κ. Αλέξανδρος Σπυρέλλης.
Μία σχετικά καινούργια τυροκομική μονάδα, που διανύει τον τρίτο χρόνο λειτουργίας της, θα συναντήσετε στο 5ο χιλιόμετρο Παπάδου - Ταρτίου, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο κ. Αλέξανδρος Σπυρέλλης.
Στόχος της μονάδας είναι η παρασκευή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων από αγνά ντόπια υλικά και η διανομή τους όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός νησιού, μια και αυτό αποτελεί και μία καλή διαφήμιση για τον τόπο μας.
Τα κύρια προϊόντα που παρασκευάζονται στη μονάδα είναι τα εξής: γιαούρτι παραδοσιακό, ρυζόγαλο, λαδοτύρι, φέτα, γραβιέρα, ανθότυρο, μυζήθρα ξερή και βούτυρο. Όλα τους παρασκευάζονται από γάλα της περιοχής, ενώ βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές της οικογένειας.
Φτιαγμένα με μεράκι κι αγάπη για το καλό και ποιοτικό προϊόν, η οικογένεια επιστρατεύει όλο της το ταλέντο και δημιουργεί πραγματικά νόστιμα προϊόντα, που ταιριάζουν στο τραπέζι σας κάθε στιγμή της ημέρας.
Το γιαούρτι νόστιμο, μπορεί να αποτελέσει από συνοδευτικό μέχρι κι ένα ελαφρύ γεύμα, το ρυζόγαλο μυρωδάτο, θυμίζει κάτι από το ρυζόγαλο της γιαγιάς, ενώ τα τυριά αποτελούν εξαιρετικό συνοδευτικό για το γεύμα σας ή μεζέ για το κρασί ή το ούζο σας.
Φυσικά, όλα τους παρασκευάζονται, όπως προαναφέραμε, με παραδοσιακό τρόπο και αποτελούν καθένα ξεχωριστά μία γευστική διαδρομή στο παρελθόν, που το νόστιμο από αγνά υλικά ήταν δεδομένο.
Τα προϊόντα της οικογενειακής αυτής επιχείρησης με την επωνυμία «Αλέξανδρος» θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα της Μυτιλήνης, της ευρύτερης περιοχής της Γέρας, καθώς επίσης και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Σπυρέλλη στο τηλέφωνο 6946-138617.