Μήνυμα Νίκου Ανδρουλάκη από Λέσβο

Από την συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα Από την συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα

«Η Λέσβος στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι πράσινη»

08/07/2024 - 09:48 Ενημερώθηκε 08/07/2024 - 17:15

«Βαθιά πίστη των μελών και ψηφοφόρων της παράταξης, που είχα τη χαρά να συναντήσω στην Καλλονή, είναι ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές το χρώμα της Λέσβου στον εκλογικό χάρτη θα είναι πράσινο» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του, από την Λέσβο που βρίσκεται από το Σάββατο 6 έως την Δευτέρα 8 Ιουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης παρακολούθησε τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις  εορτασμού των Αγίων της Λέσβου, ενώ ο προγραμματισμός του περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, συνάντηση την Κυριακή με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα και την Δευτέρα 08/07/2024 επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Πράσινο νησί

«Στις περασμένες βουλευτικές εκλογές κάναμε στη Λέσβο το πρώτο μεγάλο βήμα. Το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε δεύτερη πολιτική δύναμη πετυχαίνοντας αμφίπλευρες διευρύνσεις από τα κάτω προς τα πάνω, μέσα στην τοπική κοινωνία. Βαθιά πίστη των μελών και ψηφοφόρων της παράταξης, που είχα τη χαρά να συναντήσω στην Καλλονή, είναι ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές το χρώμα της Λέσβου στον εκλογικό χάρτη θα είναι πράσινο. Θα τα καταφέρουμε διασφαλίζοντας την ενότητα της παράταξης και έχοντας ως πυξίδα την πολιτική μας αυτονομία. Μόνο έτσι θα έχουμε τη δύναμη να συγκρουστούμε με όσα και όσους κρατάνε την πατρίδα μας πίσω, μόνο έτσι θα γίνουμε ξανά η φωνή των μη προνομιούχων και της μεσαίας τάξης» αναφέρει στις δηλώσεις του από την επίσκεψή του στην Καλλονή.

 

«Το “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας. Απουσία μεταρρυθμίσεων, υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και αύξηση των ανισοτήτων»

Με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λέσβο.

 

«Οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση με πόρους και δυνατότητες ώστε να είναι πιο κοντά στον πολίτη, δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, αυτό που ονομάζεται “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας, χωρίς να διαχέονται οι δυνατότητες και ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών, την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, ώστε όλοι μαζί να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μεγάλα σχέδια για την πατρίδα μας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας επιπρόσθετα τη στρεβλή στόχευση της κυβέρνησης ως προς την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η Ευρώπη έδωσε δισεκατομμύρια ευρώ για να ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση της πατρίδας μας, κάτι που δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά ως μια ακόμα χαμένη ευκαιρία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

«Δυστυχώς και εδώ -όπως και σε άλλα μέρη της χώρας- υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπως είναι η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι για εμάς βασική προτεραιότητα να ανασυγκροτηθεί η δημόσια υγεία διότι οι υπηρεσίες υποβαθμίζονται παρά τον αγώνα που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές και αυξάνεται το κόστος περίθαλψης δεδομένων των ολιγοπωλίων σε αυτόν τον τομέα» τόνισε.

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μυτιλήνης, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Τον Παναγιώτη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, όπως ξέρετε. Μας τιμά ιδιαίτερα ότι ένας νέος άνθρωπος έχει πια αυτό τον σημαντικό ρόλο για να βοηθήσει τον τόπο του ως δήμαρχος Μυτιλήνης» και θύμισε τις πρωτοβουλίες του κατά τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα θέματα της πιλοτικής βίζας και του μειωμένου ΦΠΑ.

«Επένδυση στην πρόληψη»

Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με τους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος, τους εποχικούς πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνδράμουν κάθε καλοκαίρι. Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, διότι η προσφορά σας είναι πολύ μεγάλη σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, τα χρόνια που έρχονται θα είναι ακόμη δυσκολότερα, όπως λέει η επιστημονική κοινότητα.

Η κλιματική αλλαγή θα πλήξει όλες τις χώρες της Μεσογείου. Οι συνθήκες δυσκολεύουν, τα δεδομένα αλλάζουν και εμείς πρέπει να προετοιμαζόμαστε. Εάν βάλουμε τα όσα συνέβησαν πέρυσι στη χώρα μας -στη Δαδιά που είχαμε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά της Ευρώπης, στην Εύβοια, στη Ρόδο και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας με μικρότερες καταστροφές-, το μήνυμα είναι σαφές.

Ότι, ναι, πρέπει να έχουμε πολλά εναέρια μέσα, αλλά πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη.

Έχω πρωταγωνιστήσει στο να υπάρξει η κοινή παραγγελία των Canadair από πολλές ευρωπαϊκές χώρες για να πάρει η Ελλάδα τα επτά σύγχρονα αεροπλάνα -διότι δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής- και μάλιστα με μειωμένο κόστος της τάξεως του 30%, ενώ δύο Canadair θα τα πάρουμε μέσω του μηχανισμού.

Τα εναέρια μέσα σάς βοηθούν πάρα πολύ στο έργο σας. Χρειαζόμαστε αυτά τα σύγχρονα μέσα και για την ασφάλεια των πιλότων μας. Αλλά, εάν δεν επενδύσουμε στην πρόληψη, και μάλιστα με σύγχρονα σχέδια πολιτικής προστασίας, αναβαθμισμένα βάσει βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την ταπεινή μου άποψη το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται.

Δυστυχώς, η χώρα μας είναι πολύ πίσω στην πρόληψη. Και στον καθαρισμό δασών και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σύγχρονα μέσα. Εύχομαι να τρέξει το «Αιγίς» όσο γίνεται το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε τα νέα δεδομένα να τεθούν στη διάθεσή σας στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης. Αλλά για εμάς, το ξαναλέω, η πρόληψη είναι το κλειδί. Οι πυρκαγιές «σβήνουν» τον χειμώνα. Όσο πιο καλά προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο πιο γρήγορα και πιο στοχευμένα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι πέρυσι, ενώ είχαμε λιγότερες εστίες, είχαμε περισσότερες καταστροφές. Και αυτό δείχνει τις αδυναμίες. Για αυτό, επένδυση στην πρόληψη.

Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας. Έχω συνομιλήσει και άλλες φορές με τον συνδικαλιστικό σας φορέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Έχουμε πει ότι πρέπει να αξιοποιούνται και τους χειμερινούς μήνες οι εποχικοί πυροσβέστες. Μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε σε πάρα πολλά πεδία που έχουν να κάνουν με την πρόληψη, καθώς έχουν γνώση».

Τα εσωκομματικά

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται ενώσω στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν διεργασίες για τις εσωκομματικές εκλογές που αναμένεται να γίνουν σε 100 ημέρες περίπου ως απόρροια των ευρωεκλογών και του στόχου που δεν κατάφερε να «πιάσει» το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τις δημοσκοπήσεις όπως αναφέρεται να βλέπουν μία μονομαχία Ανδρουλάκη – Δούκα για την ηγεσία του κόμματος. Αυτό που χρεώνει η βάση στον σημερινό αρχηγό είναι ότι δεν κατάφερε να φέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη θέση παρότι το ΠΑΣΟΚ ανέβασε τα ποσοστά του σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Από την άλλη στον Χάρη Δούκα χρεώνεται το γεγονός ότι είναι έτοιμος να «παρατήσει» τον Δήμο όπου εξελέγη πριν λίγους μήνες, για την ηγεσία του κόμματος, αγνοώντας, ενδεχομένως, τον κόσμο που τον εκτίμησε με την ψήφο του και τον έκανε Δήμαρχο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey