Κινδυνεύει να διαλυθεί μετά από 28 χρόνια λειτουργίας

Κύκνειο άσμα από την Ένωση Καταναλωτών Λέσβου

13/03/2024 - 10:33 Ενημερώθηκε 13/03/2024 - 10:49

Έκκληση απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου με στόχο την ανανέωση του συμβουλίου του, αφού τα σημερινά μέλη μετά από 28 χρόνια παρουσίας επιθυμούν να αποχωρήσουν από αυτό.

Σε μια εποχή όπου τα δικαιώματα του καταναλωτή πλήττονται διαρκώς με την ακρίβεια να καλπάζει ασύστολα, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να είναι σχεδόν ανύπαρκτοι και τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών έχουν χάσει κάθε έννοια κρίνεται απαραίτητο παρά ποτέ να διασωθούν εκείνες οι φωνές που υπερασπίζονται το δικαίωμα του ανθρώπου στην κατανάλωση.

Στο δελτίο Τύπου το ΔΣ της Ένωσης σημειώνει:

«Το προσεχές διάστημα και μετά την λήξη της θητείας του  σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να γίνουν εκλογές για την  ανάδειξη νέου Δ.Σ. Το σημερινό Δ.Σ συζήτησε την σημερινή κατάσταση λαμβάνοντας υπόψη του την λειτουργία της Ένωσης τα τελευταία χρόνια και  την επιθυμία ορισμένων μελών του να αποχωρήσουν μετά την κόπωση 28 χρόνων παρουσίας τους σε αυτό. Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει δεν είναι εύκολες και ζητά την βοήθεια των μελών και φίλων της Ένωσης. Με τα δεδομένα αυτά οι δρόμοι που υπάρχουν είναι δυο.  Ή έρχονται νέα μέλη να πλαισιώσουν το Δ.Σ για ένα νέο ξεκίνημα με νέες ιδέες, νέους στόχους και όρεξη ή συζητάμε τον τερματισμό της εικοσιοκτάχρονης δράσης.

Δυστυχώς η  μαζική συμμετοχή που επιθυμούσαμε όλα αυτά  τα χρονιά να έχουμε στην λειτουργία της Ένωσης δεν επιτεύχθηκε, είναι κρίμα όμως όλη αυτή η δουλειά αυτών των χρόνων να μην έχει συνέχεια. Ελπίζαμε ότι τα τελευταία χρόνια θα βρίσκαμε μια λύση, δεν έγινε κατορθωτό.

Η αναγκαιότητα της ύπαρξης της Ένωσης σε αυτό το περιβάλλον της αγοράς που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρονιά είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η μεγάλη και αδικαιολόγητη με οικονομικούς όρους ακρίβεια που εξανεμίζει το πενιχρό εισόδημα μισθωτών και  συνταξιούχων, η συρρίκνωση μέχρι εξαφάνισης των ελεγκτικών μηχανισμών της αγοράς, οι κυριαρχούσες αντιλήψεις  για την μετά την πώληση ευθύνη της αγοράς, η έλλειψη ενός ισχυρού πλαισίου έλεγχου της λειτουργίας της όπου τα δικαιώματα των καταναλωτών καταπατούνται καθημερινά χωρίς την παρουσία του κράτους, κάνει την θέση του καταναλωτή τραγικά αδύναμη και την αναγκαιότητα ενός δυναμικού νέου ξεκινήματος άκρως επιβεβλημένη. Ελεύθερη αγορά ναι, χωρίς έλεγχο όχι.

Για αυτό όσοι από τους φίλους συμπολίτες μας καταναλωτές κατανοούν τα παραπάνω και θέλουν να βοηθήσουν στο νέο ξεκίνημα τους καλούμε στο προσεχές διάστημα να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του σημερινού Δ.Σ για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Άλλο ορίζοντα δεν βλέπουμε.

Τηλεπικοινωνίας 2251025738. Αφήστε το μήνυμα σας για να επικοινωνήσουν με μαζί σας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey