Όταν ρούχα και παπούτσια που μοιράζονται δωρεάν λόγω κρίσης, μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας

Ψάχνοντας για ρούχα!

09/04/2013 - 15:46

Δεν ήταν λίγος ο κόσμος που βρέθηκε χτες το πρωί στο χώρο όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, προκειμένου να πάρει ρούχα από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Ρούχα που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του μέλους της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Ελευθερίας Καραβατάκη.

Δεν ήταν λίγος ο κόσμος που βρέθηκε χτες το πρωί στο χώρο όπου στεγαζόταν παλαιότερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, προκειμένου να πάρει ρούχα από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Ρούχα που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του μέλους της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Ελευθερίας Καραβατάκη.

Από την πρώτη κιόλας ώρα που άνοιξαν οι πόρτες στην οδό Αλκαίου, δεκάδες πολίτες, όχι μόνο από τη Μυτιλήνη, αλλά και από το Πλωμάρι, την Αγιάσο, το Σκόπελο, τη Γέρα και άλλα χωριά του νησιού, ήταν στα παλιά γραφεία της Ένωσης και διάλεγαν ρούχα και παπούτσια για τους ίδιους, τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους.

Οι περισσότεροι θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, γιατί όπως εξομολογήθηκαν στο «Ε» δεν περίμεναν να γίνει η κατάσταση τόσο δύσκολη ώστε να φτάσουν στο σημείο να διαλέγουν ανάμεσα σε ρούχα που δώρισαν κάποιοι άλλοι συμπολίτες τους. Βέβαια χαρακτήρισαν θετικό το γεγονός ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο διπλανός τους και θέλουν να τον βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Η ανάγκη…
Η ανεργία, οι φόροι που επιβάλλονται ο ένας πίσω από τον άλλο, οι αυξήσεις στις τιμές των βασικών καθημερινών αγαθών, τα φάρμακα και η υγεία που ακριβαίνουν και οι μισθοί που κατεβαίνουν, αποτελούν τις αιτίες που για αρκετές οικογένειες η αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης αποτελεί πλέον πολυτέλεια.

Η κ. Γεωργία Κυριακού βρέθηκε στα πρώην γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών για να πάρει ρούχα για τα εγγόνια της

«Οι περισσότεροί τους είναι άνθρωποι καθώς πρέπει και μορφωμένοι», υποστήριξε η κ. Καραβατάκη, η οποία έρχεται σε επαφή μαζί τους κατά τη διανομή των ρούχων.

Η κ. Γεωργία Κυριακού, πολύτεκνη μητέρα η ίδια, που έχει εννιά εγγόνια, είχε πάει χτες στο κτήριο της Αλκαίου για να πάρει ρουχαλάκια για τα εγγονάκια της. Όπως είπε, θα ψάξει να βρει ρούχα για ηλικίες από οκτώ έως 18 μηνών. Μιλώντας στο «Ε», εξήγησε ότι τα νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με πολλές δυσκολίες, ως επί το πλείστον οικονομικές. Οι μισθοί έχουν περικοπεί και δεν αρκούν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες. Μάλιστα η ίδια χαρακτηρίζει ευτύχημα όταν σε μία οικογένεια εργάζονται και οι δύο σύζυγοι. Υποστηρίζει ακόμη ότι η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και σε αυτό οφείλεται το ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι φτιάχνουν τα χαρτιά τους για τις δωρεάν διανομές τροφίμων ή βρίσκονται στα σημεία που μοιράζονται είδη ένδυσης και υπόδησης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η διάθεση των παιδικών, ανδρικών και γυναικείων     ρούχων και παπουτσιών, που είναι σχεδόν καινούργια, θα συνεχιστεί μέχρι αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου και οι ώρες προσέλευσης παραμένουν ίδιες, δηλαδή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey