Ένα πρωινό γεμάτο θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο είχαν την προηγούμενη Παρασκευή οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης. Περίπου 40 πιτσιρίκια είχαν την ευκαιρία να μάθουν τι είναι ένας φακίρης και το τι μπορεί να κάνει με τη δύναμη της σκέψης του, παρακολουθώντας την παράσταση «Φακιρίσματα», από την ομάδα κουκλοπαιχτών «Τα Ζλουχτήρια».
Για μισή περίπου ώρα, οι λιλιπούτειοι μαθητές διασκέδασαν με την «πικρή» ιστορία του φακίρη, που διώκεται συνεχώς και αποτυγχάνει στην προσπάθειά του να κάνει τα κόλπα του και να μαζέψει χρήματα για να φάει.
Τους μικρούς μαθητές κράτησε αρχικά σε ησυχία και τάξη η… «μαγική σκόνη» που τους έριξαν οι κουκλοπαίχτες, προκειμένου να μη διαταράξουν την πνευματική ηρεμία που χρειαζόταν ο φακίρης για να κάνει τα κόλπα του.
Έπαιξαν διάφορα θεατρικά παιχνίδια γνωριμίας …και είδαν το Φακίρη να κάνει τα κόλπα του οι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, την προηγούμενη Παρασκευή
Και θεατρικό παιχνίδι
Ωστόσο, πριν την παράσταση τα παιδιά συμμετείχαν σε μικρά θεατρικά παιχνίδια γνωριμίας, δοκιμάζοντας τις διαφορετικές εντάσεις και χροιές που μπορούν να δώσουν στη φωνή τους. Επιπλέον, μετά το τέλος της παράστασης γνώρισαν την κούκλα από κοντά, «μίλησαν» και έπαιξαν μαζί της, ενώ συμμετείχαν και σε μια απόπειρα δραματοποίησης και κατασκευής μιας δικής τους κούκλας, με δικά τους υλικά.
«Μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα να διοργανώσουμε μια παράσταση στο σχολείο μας, αφού το κουκλοθέατρο μας αρέσει. Το θετικό ήταν ότι η παράσταση γίνεται από την ομάδα επί τόπου στα σχολεία και δε χρειαστήκαμε μεταφορικό μέσο», μας εξήγησε η διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης, Ιωάννα Πατιού, που έχει διοργανώσει και στο παρελθόν ερασιτεχνικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.
«Τελικά η παράσταση πήγε πολύ καλά. Μας άρεσε πολύ το ότι ήταν διαδραστική και έδινε στα παιδιά τη δυνατότητα να σκεφτούν κάποια πράγματα και το τι θα έκαναν σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον, η διάρκεια της παράστασης ήταν σωστή και έτσι τα παιδιά δεν κουράστηκαν. Αργότερα, την ίδια μέρα, οι δασκάλες του Νηπιαγωγείου έκαναν μια ανάλυση της παράστασης με τα παιδιά, ρωτώντας τους τι τους άρεσε περισσότερο, ενώ διοργανώσαμε και μια μικρή δραστηριότητα και φτιάξαμε τις δικές μας κούκλες, ανεβάζοντας μια μικρή παράσταση με ένα δικό μας θέμα.»