![Emprosnet_Logo_no_background_new.png](/images/Emprosnet_Logo_no_background_new.png)
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Δύσκολα θα προλάβουν τα έργα των γηπέδων των Λουτρών και του Μεσοτόπου, αλλά και το πάρκινγκ της Άντισσας
Τρία έργα του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής» και του «Leader», αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να μην γίνουν τελικά και να χαθούν τουλάχιστον από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις πλαστικού τάπητα στο γήπεδο των Λουτρών και σε αυτό του Μεσοτόπου αλλά και εκείνου που αφορά στη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην Άντισσα.
Τρία έργα του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής» και του «Leader», αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να μην γίνουν τελικά και να χαθούν τουλάχιστον από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις πλαστικού τάπητα στο γήπεδο των Λουτρών και σε αυτό του Μεσοτόπου αλλά και εκείνου που αφορά στη δημιουργία χώρου στάθμευσης στην Άντισσα.
Και για τα τρία έργα, η προθεσμία μέχρι τις 15 Νοέμβρη όπου απαιτείται η υπογραφή σύμβασης αλλά και η πληρωμή του πρώτου τιμολογίου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για να προλάβουν, με τη δημοτική αρχή να ευελπιστεί είτε σε μία ανακοίνωση παράτασης του προγράμματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε σε ανακοίνωση της δημιουργίας «γέφυρας» για να προωθηθούν τα έργα στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Μπορεί λοιπόν η δημοτική αρχή να δείχνει πως έχει πετύχει το στόχο να εξασφαλίσει την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο βλέπει αντικειμενικά πια ξεκάθαρα την απειλή να χάσει τρία έργα από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» και από το «Leader».
Οι προθεσμίες
Για το έργο του γηπέδου των Λουτρών, χαρακτηριστικά, αναμένεται να γίνει δημοπρασία στις 3 του Νοέμβρη και μέχρι τις 15 που έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να έχει υπογραφεί σύμβαση αλλά και να έχει πληρωθεί τουλάχιστον ένας λογαριασμός του έργου, είναι ανέφικτο να έχει κατορθώσει να επιβιώσει.
Κατ’ αντιστοιχία πρόβλημα υπάρχει και με το γήπεδο Μεσοτόπου, όπου ο εργολάβος δεν υπογράφει τη σύμβαση εκφράζοντας φόβο για το αν θα καταφέρει να πληρωθεί, δεδομένου ότι καλείται με δικό του ρίσκο ουσιαστικά να προμηθευτεί τον πλαστικό τάπητα. Δύσκολη ωστόσο παραμένει και η περίπτωση της δημιουργίας χώρου στάθμευσης στην Άντισσα, όπου και εκεί ως σήμερα δεν έχει υπογράψει ο εργολάβος που αναδείχθηκε μειοδότης του έργου. Με τούτα και με εκείνα, η δημοτική αρχή που πρόλαβε να προωθήσει εγκαίρως τρία έργα από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» και δεν είναι άλλα από εκείνο της αγροτικής οδοποιίας σε Γενί Λιμάνι και Ίππειος - Συκούντα και από την ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, περιμένει ένα θαύμα από το Υπουργείο.
Το οποίο θαύμα μεταφράζεται με παράταση ή με πρόγραμμα «γέφυρα», ωστόσο οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Στρατής Τζιμής και Κώστας Κατσαρός δεν έχουν λάβει ως σήμερα μία γραπτή διαβεβαίωση ότι θα την εξασφαλίσουν, παρά μόνο προφορικές εκτιμήσεις από τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συνάντησαν πρόσφατα κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα.