Την οπερέτα «Η καρδιά του πατέρα» θα ανεβάσει την Κυριακή των Μυροφόρων 18 Απριλίου (ημέρα που γιορτάζει τον προστάτη του, Ταξιάρχη Μιχαήλ, στο λόφο Καστέλι), στις 7:30 το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρό του το Αναγνωστήριο Αγιάσου.
Την οπερέτα «Η καρδιά του πατέρα» θα ανεβάσει την Κυριακή των Μυροφόρων 18 Απριλίου (ημέρα που γιορτάζει τον προστάτη του, Ταξιάρχη Μιχαήλ, στο λόφο Καστέλι), στις 7:30 το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρό του το Αναγνωστήριο Αγιάσου.
Πρόκειται για μια πορεία πολλών ετών στην Αγιάσο, που έχει ξεκινήσει με τη μορφή ερασιτεχνικών θεατρικών παραστάσεων από τον προπερασμένο αιώνα και συγκεκριμένα το 1879, με το έργο του Δημητρίου Βυζαντίου «Βαβυλωνία».
Στα χρόνια που ακολούθησαν έκτοτε, οι ερασιτέχνες του Αναγνωστηρίου παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία πολλές οπερέτες, είδος που απαιτεί εξαιρετικό συντονισμό, με πρώτη την οπερέτα «Το άνθος του γιαλού» (1958), που έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον τοπικό Τύπο.
Οικογενειακή… υπόθεση
Η προετοιμασία της φετινής οπερέτας, που επρόκειτο να παρουσιαστεί το Σάββατο 10 Απριλίου, αποτελεί το αποτέλεσμα μιας δίχρονης προσπάθειας που το Αναγνωστήριο ξεκίνησε πρόπερσι, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το ανέβασμα της πρώτης εκείνης οπερέτας.
«Η καρδιά του Πατέρα», όπως είναι ο τίτλος του έργου - το οποίο παίχτηκε και το 1965 -, αφορά σ’ ένα νησιώτη ταβερνιάρη, ο γιος του οποίου σπουδάζει δικηγόρος στην πόλη, μπλέκει ωστόσο με παλιοπαρέες και παρατάει τη σχολή του, χωρίς ο πατέρας να ξέρει τίποτα. Για να εξασφαλίσει λεφτά για τις «διασκεδάσεις» του, χρεώνεται σε έναν τοκογλύφο, ενώ ο πατέρας του συνεχίζει να του στέλνει λεφτά από το υστέρημά του, περιμένοντας ο γιος του να πάρει το πτυχίο του. Όταν ο ίδιος και η αρραβωνιαστικιά του γιου του επισκέπτονται την πόλη και αρχίζουν να υποψιάζονται τι συμβαίνει, αρχίζουν τα δύσκολα για τον πατέρα και το γιο, που πρέπει να αποκαταστήσει την… τιμή της οικογένειας.
Πρόκειται για ένα πετυχημένο πάντρεμα παλιών και νέων ερασιτεχνών, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου, μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Σουσαμλή, σκηνικά των Λευτέρη Καμπιρέλη, Παναγιώτη Βασιλτσιωτέλη και Αστρίτ Τζιόκα και σκηνογραφία και καλλιτεχνική επιμέλεια της Στρατούλας Χιώτη. Στο υποβολείο είναι ο Προκόπης Γεωργαντής, ενώ την ορχήστρα αποτελούν οι Παναγιώτης Σουσαμλής (τρομπόνι), Νίκος Χριστιανός (κορνέτα), Γιάννα Μαϊστρέλη (βιολί) και Στρατής Καζαντζής (σαντούρι). Τον ήχο έχουν αναλάβει ο Παναγιώτης Τσάγαλος και ο Παναγιώτης Σουσαμλής, ενώ το φωτισμό ο Κώστας Καρατζάς και ο Δημήτρης Κορομηλάς, το μακιγιάζ η Μυρσίνη Κουτσκουδή - Βουρλή και τα κοστούμια η Στρατούλα Χιώτη. Διευθυντής σκηνής είναι η Ειρήνη Αργύρα, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Παναγιώτης Σκορδάς και υπεύθυνος φωτογράφος είναι ο Στρατής Τσουλέλης.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Παναγιώτης Ψυρούκης (Γραμμέλης), Στρατούλα Χιώτη, Μάκης Ψαραδέλης, Στρατής Τοπαλής, Φώτης Ξενιτέλης, Μιχάλης Ασλάνης, Στρατούλα Κορομηλά, Κατερίνα Λεβέντη, Μιχάλης Πράτσος, Σάββας Τσαλίκης, Γιώτα Μαϊστρέλη, Κατερίνα Λεβέντη, Μελίνα Γιαννούλα, Μιχάλης Κλειδαράς και Αλίκη Παπαγεωργίου. Χορός (Νησιώτες, Νησιωτοπούλες, φίλοι του Γιώργου) Μάριος Λέλεκας, Μιχάλης Κλειδαράς, Σάββας Τσαλίκης, Αλίκη Παπαγεωργίου, Ραφαέλα Πράτσου, Δέσποινα Λαλά, Στρατούλα Παπασταματίου - Κλειδαρά (φωνή).
Η παράσταση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 19 Απριλίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.