Διευκρινίσεις Π. Βογιατζή για τη «διχοτόμηση» του Δήμου Λέσβου

Άλλο τροπολογία, άλλο εισήγηση…

12/02/2014 - 16:35

Με ανακοίνωσή του, ο Παύλος Βογιατζής έσπευσε χθες να δώσει διευκρινίσεις επί δημοσιευμάτων μερίδας του τοπικού Τύπου που τον έφεραν να έχει συνυπογράψει τροπολογία για διχοτόμηση του ενιαίου Δήμου Λέσβου.

Με ανακοίνωσή του, ο Παύλος Βογιατζής έσπευσε χθες να δώσει διευκρινίσεις επί δημοσιευμάτων μερίδας του τοπικού Τύπου που τον έφεραν να έχει συνυπογράψει τροπολογία για διχοτόμηση του ενιαίου Δήμου Λέσβου. Ο βουλευτής τής Ν.Δ. υπογραμμίζοντας ότι ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής είχε εισηγηθεί στα τέλη Ιανουαρίου πρόταση για διαίρεση της Λέσβου στα δύο, δεν παραλείπει να θυμίσει τη θέση του τονίζοντας πως παραμένει υπέρμαχος της διαίρεσης του Δήμου στα δύο. Ομοίως δεν παραλείπει, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, να τονίσει πως αρμόδιο υπουργείο για το νομοσχέδιο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, κι όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως έχει γράψει το «Ε», βάσει των δεσμεύσεων που δόθηκαν απ’ τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη, επίκειται τις επόμενες μέρες τροπολογία, πιθανόν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία θα προτείνεται προς ψήφιση η διαίρεση μεγάλων νησιωτικών δήμων, εκ των οποίων σίγουρα ο της Λέσβου. Χθες υπήρξαν δημοσιεύματα που έφεραν την τροπολογία να έχει καταθέσει ο κ. Βογιατζής, κι όχι οι συναρμόδιοι υπουργοί ως είθισται. Μάλιστα κάποια δημοσιεύματα, που αναπαρήγαγαν και ιστοσελίδες, εμφάνισαν τον κ. Βογιατζή να συνυπογράφει μαζί με το Νίκο Σηφουνάκη, που βρισκόταν στην Αμερική, την ίδια τροπολογία.

Η ανακοίνωση
Προς διευκρίνιση των δημοσιευμάτων περί τροπολογίας που συνυπέγραψε ο κ. Βογιατζής, ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του δηλώνει: «Δεν πρόκειται για τροπολογία, αλλά για εισήγηση που έκανα κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της 22 Ιανουαρίου (σ.σ. υπήρξε τότε αναλυτικό ρεπορτάζ τού «Ε») με θέμα τη Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία της επόμενης φάσης του Προγράμματος “Καλλικράτης - Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης”.»

Ο κ. Βογιατζής τονίζει πως, όπως και στις επανειλημμένες επιστολές του προς τον τέως υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και όπως προσφάτως επεσήμανε στον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη, έτσι και στη συγκεκριμένη παρέμβασή του στο πλαίσιο της Επιτροπής υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη χωροταξικής αναδιάρθρωσης του ενιαίου Δήμου Λέσβου σε δύο ξεχωριστούς δήμους.

Επιπλέον, έθεσε για ακόμη μία φορά το κρίσιμο ζήτημα της εξασφάλισης επαρκών μέσων και προσωπικού, αλλά και την προσθήκη της ρήτρας της νησιωτικότητας στο νέο «Καλλικράτη», ως μία επιπλέον δικλείδα ασφαλείας για το σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιών, οι οποίες πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Τέλος, να διευκρινίσω πως το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο για τα θέματα αναδιάρθρωσης των δήμων και συνεπώς για να καταθέσει σχετικό σχέδιο νόμου είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης», καταλήγει ο κ. Βογιατζής, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά πως η εισήγησή του αφορά στο σχέδιο νόμου που θα επεξεργαστεί η αρμόδια επιτροπή, κι όχι στην τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να «σπάσει» το Δήμο, άγνωστο σε πόσους νέους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey