1.332 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Βόρειο Αιγαίο

566 ζητάει ο Δήμος Λέσβου

30/07/2013 - 15:21

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει νέα προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για 40.000 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε όλη τη χώρα. Από αυτές, 1.332 αφορούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Χθες, ο Δήμος Λέσβου κατέθεσε αίτηση στην ΚΕΔΕ και ζητάει να απασχολήσει στις υπηρεσίες του 566 άτομα για πέντε μήνες, όσα του αναλογούν από την πληθυσμιακή κατανομή.

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει νέα προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για 40.000 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε όλη τη χώρα. Από αυτές, 1.332 αφορούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Χθες, ο Δήμος Λέσβου κατέθεσε αίτηση στην ΚΕΔΕ και ζητάει να απασχολήσει στις υπηρεσίες του 566 άτομα για πέντε μήνες, όσα του αναλογούν από την πληθυσμιακή κατανομή. Η πρόταση του Δήμου Λέσβου περιλαμβάνει την κατανομή των περισσότερων θέσεων στην ειδικότητα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων, προκειμένου να καταληφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα της καθαριότητας.

Παράλληλα, θα ενισχυθούν με προσωπικό οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου στη Μυτιλήνη και οι έδρες των πρώην καποδιστριακών δήμων, αλλά και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Λέσβου.

Στην πρόταση του Δήμου Λέσβου προς την ΚΕΔΕ για την Κοινωφελή Εργασία, προβλέπονται υποχρεωτικά 56 θέσεις, δηλαδή ποσοστό 10% επί του συνόλου, σε ειδικότητες Πληροφορικής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λέσβου, σε σχετική επιστολή του προς την ΚΕΔΕ, διατυπώνει την άποψη ότι η κατανομή του προσωπικού των θέσεων της Κοινωφελούς Εργασίας θα είναι αποτελεσματικότερη αν δοθεί η δυνατότητα πρόσληψής τους σε δυο διαδοχικά πεντάμηνα, όπως εξάλλου επεσήμανε ο Δημήτρης Βουνάτσος και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος που έχει γίνει από την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εργασίας, δίνεται προτεραιότητα στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό και στην αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.

Ποιοι προσλαμβάνονται
Στο πρόγραμμα μπορούν να προσληφθούν άνεργοι κατεύθυνσης Πληροφορικής πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και απόφοιτοι ΙΕΚ. Επίσης θα προσληφθούν διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, πτυχιούχοι διοίκησης επιχειρήσεων πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, διοικητικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και πτυχιούχοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey