Για το Καγιάνι, λεφτά υπάρχουν;

08/05/2013 - 14:33

Έκπληκτοι οι πολίτες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου κατευθύνονταν στις εκκλησίες για την Ανάσταση, περνώντας μπροστά από κάδους γεμάτους σκουπίδια.

Έκπληκτοι οι πολίτες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου κατευθύνονταν στις εκκλησίες για την Ανάσταση, περνώντας μπροστά από κάδους γεμάτους σκουπίδια. Μηδέ Ανάσταση δεν μπορεί κανείς να κάνει σε ετούτο τον τόπο, σίγουρα θα ψέλλιζαν… Και να σκεφτεί κανείς ότι από μεριάς της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ηλία Κουνιαρέλλη, είχε παρουσιαστεί σχέδιο για Πάσχα χωρίς σκουπίδια!

Σύμφωνα λοιπόν με τον Αντιδήμαρχο, υπήρξε προσπάθεια καθαρισμού της Μυτιλήνης με τους εργάτες να δουλεύουν για την αποκομιδή των σκουπιδιών Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σαββάτο. Όπως ο κ. Κουνιαρέλλης υποστηρίζει, το Μεγάλο Σαββάτο το μεσημέρι μαζεύτηκαν ξανά τα σκουπίδια από την αγορά και τους παράδρομους της. Μεγάλο Σαββάτο το βράδυ και στην οδό Μητροπόλεως, στο δρόμο για το κέντρο του επίσημου εορτασμού του Πάσχα, και οι κάδοι ξεχείλιζαν από σκουπίδια. Ανεξαρτήτως του σχεδιασμού που είχε εξαγγείλει ο κ. Κουνιαρέλλης και χθες επέμενε ότι είχε υλοποιηθεί, η κατάσταση στους δρόμους έδειχνε πως… «η εγχείρηση είχε πετύχει, αλλά ο ασθενής απέθανε»!

Λαμπροδευτέρα σε κεντρικό δρόμο της Μυτιλήνης

Κι όμως, η καθαριότητα ιδιαίτερα στις γιορτινές μέρες, είναι κάτι σημαντικό. Και μάλιστα η καθαριότητα σε χώρους που σχετίζονται με τις γιορτές.

Αλλά…
Το όλο θέμα «ξεχάστηκε» όσο μπορεί κανείς να ξεχάσει τη συμβίωση του με μια ανοιχτή χωματερή γιατί τέτοια είναι η κατάντια της Μυτιλήνης. Κατάντια μοναδική σε όλη την Ελλάδα, αφού οικονομική κρίση, ελλειμματικό προσωπικό και «Καλλικράτη» ζει και η άλλη Ελλάδα. Η εικόνα όμως της βρωμερής Μυτιλήνης δεν είναι εικόνα που συναντιέται αλλού. Και αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τη δημοτική αρχή, η οποία δεν μπορεί να αρκείται σε αναθέματα στην κακή κατάσταση. Εκλέχτηκε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και όχι για να το διαπιστώνει. Και ο κ. Κουνιαρέλλης αρέσκεται σε διαπιστώσεις την ώρα που η πόλη πεθαίνει κάτω από όγκους σκουπιδιών…

Κι όμως. Υπάρχει και ένα τμήμα αυτού του νησιού όπου όλα είναι αλλιώς. Λαμπροδευτέρα μεσημέρι και στο Καγιάνι, την τοπική κοινότητα Ταξιαρχών, όλα είναι διαφορετικά απ’ ό,τι στο υπόλοιπο νησί. Οι έξι κάδοι στην είσοδο του παλιού χωριού, είναι εντελώς άδειοι. Χωρίς μια σακούλα μέσα τους. Προφανώς έχουν αδειάσει εκείνη την ώρα ή κάποιος από τη Μεγάλη Πέμπτη που άδειασαν τελευταία φορά (στο Καγιάνι σκουπίδια μαζεύονται κάθε Πέμπτη), περιφρουρούσε και μάλιστα ένοπλα την καθαριότητα των κάδων.

«Αυτό συμβαίνει, είπε χθες στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, επειδή οι κάτοικοι της περιοχής είναι συνειδητοποιημένοι και δεν πετούν σκουπίδια στους κάδους όταν δεν πρέπει». Αν είναι έτσι, συγχαρητήρια στους κατοίκους των Ταξιαρχών. Αν όμως δεν είναι, ποιος μαζεύει τα σκουπίδια από το χωριό όπου ζείτε και πρόεδρος είναι η σύζυγος σας, κ. Κουνιαρέλλη;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey