![Emprosnet_Logo_no_background_new.png](/images/Emprosnet_Logo_no_background_new.png)
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Οργανώνουν την αντίδρασή τους Δήμος και εμπλεκόμενοι φορείς, για να μείνει ανοιχτό το Κολυμβητήριο έως τον Ιούλιο
Αίτηση θεραπείας θα υποβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου το νομικό πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να παραμείνει έως και τον Ιούλιο ανοιχτό το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης και να μη χαθεί η βασική αγωνιστική περίοδος για το ναυταθλητισμό της Λέσβου.
Αίτηση θεραπείας θα υποβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου το νομικό πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να παραμείνει έως και τον Ιούλιο ανοιχτό το Κολυμβητήριο Μυτιλήνης και να μη χαθεί η βασική αγωνιστική περίοδος για το ναυταθλητισμό της Λέσβου. Παράλληλα, ο Δήμος έχει ξεκινήσει από χθες τη διαδικασία δρομολόγησης του έργου της υποστύλωσης της υποδομής, ώστε να εξασφαλιστεί στο ίδιο διάστημα και η παρέμβαση που αφορά στη στατική επάρκεια του οικοδομήματος.
«Πάγωσαν» οι εμπλεκόμενοι με το Κολυμβητήριο στην είδηση για άμεσο σφράγισμά του, αφού θεωρούσαν πως μέχρι και τον Ιούνιο του 2013, δεδομένων και των ενεργειών που είχαν μεσολαβήσει, η υποδομή θα παραμείνει ανοιχτή εξυπηρετώντας τις τεράστιες ανάγκες όλου του νησιού.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου το βράδυ της Τετάρτης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, ανακοίνωσε την είδηση, αλλά και την πρόθεση της δημοτικής αρχής, μετά την άκαρπη διεκδίκηση χρηματοδότησης, να επιχορηγήσει το νομικό πρόσωπο από ιδίους πόρους του Δήμου (ΣΑΤΑ) με 350.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία έργα σε Κολυμβητήριο και Ταρλά. Τα έργα, προϋπολογισμού αντίστοιχα 180.000 και 170.000 ευρώ, αφορούν στη διασφάλιση της στατικής επάρκειας του Κολυμβητηρίου, αλλά και του συνόλου των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.
Για το θέμα του Κολυμβητηρίου και το πώς άμεσα θα δρομολογηθεί το έργο, χθες έγινε τεχνική σύσκεψη στο Δήμο, όπου και τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών.
Να μην κλείσει…
Όμως χθες, κι ενώ δεν έκλεισε το Κολυμβητήριο, υπήρξε από νωρίς το πρωί στενή συνεργασία του προέδρου του νομικού προσώπου, Κώστα Αστυρακάκη, με τα μέλη της Επιτροπής του Κολυμβητηρίου, όπου και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της κατάθεσης αιτήματος θεραπείας προς τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με το αίτημα να παραμείνει ανοιχτή η υποδομή.
«Θα ζητήσουμε απ’ την κ. Χριστιάνα Καλογήρου να μας δώσει πίστωση χρόνου περίπου τριών μηνών, προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία του μοναδικού αθλητικού χώρου για το ναυταθλητισμό», ανέφερε ο κ. Αστυρακάκης μιλώντας στο «Ε» και προσθέτοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε μια σειρά από ενέργειες, όπως η αντικατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού για να λειτουργεί κανονικά το Κολυμβητήριο, τη στιγμή που πολλοί δήμοι πανελλαδικώς, μόνο και μόνο για να αποφύγουν το λειτουργικό κόστος, έκλεισαν από μόνοι τους αντίστοιχους χώρους.
Αντιδρούν και οι φορείς
Χθες το βράδυ επρόκειτο να γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων με τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου φορέων (σύλλογοι, γονείς κ.λπ.), σε μια προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών, αλλά και ενεργοποίηση κάθε θεμιτού μέσου για να πειστεί η γενική γραμματέας να ανακαλέσει την απόφασή της.
Μάλιστα, για την καλύτερη ενημέρωση σε σχέση με την απόφαση σφραγίσματος, χθες αργά το μεσημέρι συναντήθηκαν μέλη της Επιτροπής του Κολυμβητηρίου με τον προϊστάμενο Διοικητικού - Οικονομικού Βορείου Αιγαίου τής ΑΔΑ, Βαγγέλη Καλατζή, τον οποίο και ενημέρωσαν για την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτή η υποδομή.
Όπως μας είπαν οι Παναγιώτης Καλλίτσας και Γιώργος Παυλακέλλης, που μετέχουν στην Επιτροπή του Κολυμβητηρίου (ο κ. Καλλίτσας εκπροσωπεί και την Κολυμβητική Ομοσπονδία στην Επιτροπή Καταλληλότητας των αθλητικών χώρων), από εδώ και στο εξής και μέχρι τα τέλη Ιουνίου, είναι η περίοδος εντατικοποίησης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων όλων των συλλόγων της Λέσβου στο ναυταθλητισμό. Θυμίζουμε ότι το Νοέμβριο του 2012, με ψήφους πέντε υπέρ και δύο κατά (της προέδρου, υπαλλήλου τής ΑΔΑ και του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής), η Επιτροπή Καταλληλότητας είχε γνωμοδοτήσει θετικά στη λειτουργία του Κολυμβητηρίου μέχρι το καλοκαίρι τού 2013, απόφαση που είχε κινητοποιήσει τους συλλόγους και συγκέντρωσε ξανά - μαζί με τις βελτιώσεις που έγιναν - πολλούς απ’ τους παλιούς φίλους του ναυταθλητισμού στο Κολυμβητήριο.