Δυο εντυπωσιακά γήπεδα τέννις απ’ το 1999 στα Θέρμα, που όμως δε λειτούργησαν σχεδόν ποτέ

Λεφτά πεταμένα!

06/03/2013 - 14:30

Εκτεταμένη διάβρωση που έχει υποσκάψει σε μεγάλο βαθμό το παραθαλάσσιο τμήμα, το υπέδαφος των δύο γηπέδων τέννις στα Θέρμα, οδηγεί πολύ σύντομα στο κλείσιμό τους τις αθλητικές υποδομές, που στην πράξη σχεδόν ποτέ δε λειτούργησαν.

Εκτεταμένη διάβρωση που έχει υποσκάψει σε μεγάλο βαθμό το παραθαλάσσιο τμήμα, το υπέδαφος των δύο γηπέδων τέννις στα Θέρμα, οδηγεί πολύ σύντομα στο κλείσιμό τους τις αθλητικές υποδομές, που στην πράξη σχεδόν ποτέ δε λειτούργησαν. Εδώ και μια δεκαετία δε, ρημάζουν στην απαξίωση, αφού κανείς δεν τα χρησιμοποιεί πλέον, έστω και περιστασιακά. Όπως μάλιστα λέει ο νυν πρόεδρος της ΑΔΕΛ Α.Ε., Αριστείδης Ταξείδης, στην οποία και ανήκουν οι εγκαταστάσεις: «Ποιος το σκέφτηκε να κάνει εκεί γήπεδα, τόσο μακριά απ’ την πόλη; Ποιος θα πάει τόσα χιλιόμετρα στο πουθενά για να παίξει τέννις;»

Απ’ τις πιο «αμαρτωλές» περιπτώσεις μη συστηματικής αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Λέσβου αποτελεί ό,τι σχετίζεται με τα ιαματικά νερά του νησιού, και δη με τα Θέρμα Μυτιλήνης, για τα οποία έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές προσπάθειες, όχι όμως επιτυχείς, με επενδύσεις στις οποίες δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά, δίχως να αποφέρουν έσοδα έως τώρα στην αυτοδιοίκηση.

Μία απ’ τις πιο άστοχες παρεμβάσεις αποτέλεσε η κατασκευή δύο εντυπωσιακών γηπέδων τέννις, που χρηματοδοτήθηκαν απ’ το πρόγραμμα Leader αρχικά και στη συνέχεια σε δεύτερη φάση κι από άλλες δράσεις τής ΑΔΕΜ, προκειμένου να επενδυθεί η τσιμεντένια βάση τους με συνθετικό τάπητα. Όμως, παρά τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν στα γήπεδα αυτά, δεν παίχτηκε τέννις.

Δε λειτούργησαν…
«Η κατασκευή αυτών των γηπέδων τέννις στα Θέρμα αποτέλεσε, θυμάμαι, αιτία σοβαρών συγκρούσεων στη δημοτική αρχή Χοχλάκα», αναφέρει ο Γιάννης Τσακίρης, που την πρώτη διετία εκείνης της περιόδου διετέλεσε πρόεδρος στην ΑΔΕΜ, εξασφαλίζοντας - όπως ανέφερε - χρηματοδοτήσεις για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στα Θέρμα, για την πλακόστρωση του δρόμου που οδηγεί στα λουτρά, αλλά και γενικότερα για παρεμβάσεις στην περιοχή. Τον διαδέχθηκε ο Παντελής Πατερέλλης, που σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη «θεώρησε ότι μία παρέμβαση που θα αναβάθμιζε τις εγκαταστάσεις και μάλιστα άμεσα, θα ήταν η κατασκευή των γηπέδων τέννις».

«Προσωπικά διαφωνούσα με τα γήπεδα, γιατί θεωρούσα πως θα έπρεπε να γίνει στη συγκεκριμένη έκταση μία ανοιχτή πισίνα χρήσης ιαματικών νερών», ανέφερε ο Παναγιώτης Ζαφειρίου, που ομοίως μετείχε στο συμβούλιο της ΑΔΕΜ και είχε διαφωνήσει, όπως είπε, με τα δύο γήπεδα και τη συμβολή που θα είχαν στην αξιοποίηση της έκτασης.

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι για αντικειμενικούς λόγους (μικρή απόσταση απ’ το δρόμο, δεν είχε καθοριστεί αιγιαλός και παραλία) δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για κατασκευές στο οικόπεδο που σήμερα εφάπτεται με το νέο δρόμο που έχει κατασκευαστεί. Προσωπική του πρόταση ήταν τα χρήματα να διατεθούν για την αντιστήριξη των εγκαταστάσεων των λουτρών απ’ την πλευρά της θάλασσας.

Τα γήπεδα τένις στα Θέρμα. Παρατημένα!

Τελικά τα γήπεδα έγιναν και επιχειρήθηκε να εγκαινιαστούν το χειμώνα τού 1999, επί δημαρχίας Νάσου Γιακαλή, αλλά εξ αιτίας χαλαζόπτωσης, όπως θυμάται ο κ. Τσακίρης, ούτε καν αυτό έγινε.

Έκτοτε, η εκμετάλλευσή τους παραχωρήθηκε στους ενοικιαστές του εστιατόριου τής ΑΔΕΜ στα Θέρμα, χωρίς όμως ποτέ να χρησιμοποιηθούν με εντατικούς ρυθμούς. Απ’ το 2002 και μετά, η χρήση τους ήταν εντελώς δωρεάν σ’ όποιον ήθελε να παίξει τέννις, αλλά και πάλι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που το επιχείρησαν.


Έρχεται προκήρυξη για την ενοικίαση του εστιατορίου στα Θέρμα, αλλά και το κλείσιμο των γηπέδων
«Ίπτανται» απ’ τη διάβρωση

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Α.Ε., μιλώντας στο «Ε», ανέφερε πως πλέον η κατάσταση στο υπέδαφος των δύο γηπέδων επιβάλλει να επανεξεταστεί το θέμα της χρήσης τους και μάλιστα ο ίδιος σκέφτεται να θέσει το ζήτημα και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

«Όποιος έχει πρόσβαση απ’ την πλευρά της θάλασσας, μπορεί να διαπιστώσει πως η διάβρωση του νερού έχει υποσκάψει μεγάλο μέρος του υπεδάφους. Ουσιαστικά το μισό μέρος του τάπητα “ίπταται” στο κενό», ανέφερε ο Αριστείδης Ταξείδης, επισημαίνοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να εξεταστεί πόσο ασφαλής είναι η χρήση των δύο γηπέδων. Αν και, όπως παρατήρησε, έως τώρα δεν έχει πέσει στην αντίληψή του να χρησιμοποιούνται ποτέ τα δύο γήπεδα.

«Το πρανές κάτω απ’ τα γήπεδα είναι αρκετά ψηλό, της τάξης των επτά με οκτώ μέτρων, και η θάλασσα έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στον αιγιαλό ακριβώς κάτω απ’ τα γήπεδα. Κατά την άποψή μου, είναι σα να μην υπάρχουν αυτές οι εγκαταστάσεις. Αν τις είχαμε παραλάβει σε λειτουργία, οφείλαμε να διαθέσουμε σοβαρά ποσά για να τις στηρίξουμε με ειδικά τοιχία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Α.Ε., ο οποίος με αφορμή το θέμα των γηπέδων, ανακοίνωσε ότι στα άμεσα σχέδια της Επιχείρησης είναι και η ενοικίαση του εστιατορίου στα Θέρμα, που παραμένει κλειστό μία πενταετία τώρα.

Όπως είπε ο κ. Ταξείδης, έχουν γίνει κάποιες προτάσεις και συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και επίκειται διαγωνισμός προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν προσφορές για την ενοικίαση της εγκατάστασης, που στο παρελθόν έζησε μέρες ιδιαίτερης δόξας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey