Κατανομή αρμοδιοτήτων απ’ τον περιφερειάρχη, σε γεωγραφικούς - θεματικούς αντιπεριφερειάρχες

Κράτησε Οικονομία και Τουρισμό

21/02/2013 - 15:15

Αλλαγές στους τομείς ευθύνης των αντιπεριφερειαρχών επήλθαν με την κατανομή αρμοδιοτήτων για το επόμενο διάστημα της θητείας της περιφερειακής αρχής.

Αλλαγές στους τομείς ευθύνης των αντιπεριφερειαρχών επήλθαν με την κατανομή αρμοδιοτήτων για το επόμενο διάστημα της θητείας της περιφερειακής αρχής. Ο Νάσος Γιακαλής, μεταβιβάζοντας αρμοδιότητες και τα δικαιώματα υπογραφής, κράτησε, όπως και την πρώτη διετία της αιρετής περιφέρειας, τον τομέα των Οικονομικών, διατηρώντας προσωπικά τη συγκεκριμένη δυνατότητα υπογραφής για τις οικονομικές αρμοδιότητες. Ομοίως ανέλαβε την αρμοδιότητα του Τουρισμού, που πριν είχε η τέως αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Λύκου, ενώ τώρα θα εποπτεύεται απ’ ευθείας απ’ τον ίδιο.

Η σημαντικότερη αλλαγή που σημειώθηκε, προκύπτει στα Διοικητικά Θέματα, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε ο Αντώνης Γιαννάκης. Ο Ηρακλής Βερβέρης, που «έχασε» τον τομέα της Διοίκησης, πήρε την ευθύνη των Μηχανημάτων, που πριν είχε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Φλώρος, ενώ απώλεσε και την αρμοδιότητα για τον τομέα της Βιομηχανίας (π.χ. μονάδες τυροκομείων), που πλέον ανήκει στο Νίκο Μάρκου.

Τι έχει ποιος
Με απόφαση του κ. Γιακαλή, ανατέθηκε στον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Ηρακλή Βερβέρη, η άσκηση αρμοδιοτήτων των εξής υπηρεσιών: Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Λέσβου, Τμήματος Εμπορίου, Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών τής Π.Ε. Λέσβου, Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήματος Πολιτικής Προστασίας τής Π.Ε. Λέσβου, του αυτοτελούς Τμήματος ΠΣΕΑ και της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Βερβέρης έχει και για τη νέα περίοδο την αρμοδιότητα παρακολούθησης των έργων τής Π.Ε. Λέσβου που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους.

Στον αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Γιαννάκη ανατέθηκε η Διεύθυνση Διοίκησης, η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης του Πολίτη, οι αρμοδιότητες του Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς και οι αρμοδιότητες της Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Μάρκου ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες του Τομέα Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, η Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και η υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και του Σχεδιασμού ειδικών πολιτικών για τη Νησιωτικότητα.

Στον αντιπεριφερειάρχη Μανώλη Κράκαρη ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες του Τομέα της Διά βίου μάθησης και Απασχόλησης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου, καθώς και η παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων τής Π.Ε. Χίου που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους.

Οι άλλοι δύο γεωγραφικοί αντιπεριφερειάρχες, ο Κώστας Γανιάρης της Χίου και ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους της Σάμου, συγκεντρώνουν για τις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες όλες τις αρμοδιότητες του κ. Βερβέρη, αλλά και κάποιες ακόμη σε επίπεδο τμήματος που σε επίπεδο Περιφέρειας έχουν ανατεθεί σε θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey