Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές

01/07/2012 - 05:56
Μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, συνεχίζει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στόχος του, να γνωρίσουν οι μαθητές το Απολιθωμένο Δάσος, αλλά και το ευρύτερο γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου
Από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, συνεχίζει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στόχος του, να γνωρίσουν οι μαθητές το Απολιθωμένο Δάσος, αλλά και το ευρύτερο γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου και να έρθουν σε επαφή με φαινόμενα όπως οι σεισμοί και τα ηφαίστεια.


Οι εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, αλλά και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους και το Κέντρο Πληροφόρησης που λειτουργεί στη Μυτιλήνη, είναι ο τόπος όπου πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για τους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, τόσο από τη Λέσβο, όσο και από την υπόλοιπη χώρα.
Το Απολιθωμένο Δάσος και τα απολιθώματά του, το γεωλογικό παρελθόν του Αιγαίου, τα ηφαίστεια και οι σεισμοί που προσομοιώνονται στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου με παράλληλη περιγραφή μέτρων πρόληψης, είναι όσα μπορούν να μάθουν οι μικροί μαθητές στο πλαίσιο των προγραμμάτων.

Αρχή με δύο σχολεία
Ήδη το Απολιθωμένο Δάσος έχουν γνωρίσει, προσφάτως, μαθητές του Ιδιωτικού Γυμνασίου - Λυκείου «Απόστολος Παύλος» από την Κόρινθο, που παρακολούθησαν αρχικά μια ειδική εκπαιδευτική παρουσίαση για το Απολιθωμένο Δάσος και τον τρόπο δημιουργίας του, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν τους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Εκτός άλλων, γνώρισαν τα φυτικά και ζωικά απολιθώματα και τη σχέση της ηφαιστειότητας με τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ενώ βρέθηκαν και στο Πάρκο Σιγρίου, όπου παρατήρησαν απολιθωμένους κορμούς και ριζικά συστήματα.
Από την άλλη, οι μικροί μαθητές του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ηφαίστεια. Γνώρισαν τον τρόπο δημιουργίας των ηφαιστείων, παρατήρησαν εντυπωσιακές ηφαιστειακές εκρήξεις και συμμετείχαν στο πείραμα δημιουργίας μιας ηφαιστειακής έκρηξης, ενώ έγιναν για λίγο μικροί ηφαιστειολόγοι. Στο τέλος του προγράμματος αποτύπωσαν τις εμπειρίες τους σχεδιάζοντας μοναδικές ζωγραφιές για τα ηφαίστεια.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπευθύνους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του στο τηλέφωνο 22510 47033 και στο e-mail: lesvospf@otenet.gr καθώς και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.lesvosmuseum.gr/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey