«Ναι» σε συνένωση με Μανταμάδο

01/07/2012 - 05:56
Αποδέχεται την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, που ομόφωνα συναινεί στη συνένωσή του με το δήμο Μανταμάδου.
Αποδέχεται την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, που ομόφωνα συναινεί στη συνένωσή του με το δήμο Μανταμάδου. Επιπρόσθετα προτείνει εκτός των πέντε δήμων που προτείνει το ΙΤΑ, να δημιουργηθεί κι ένας έκτος, ο οποίος θα προκύψει απ’ τη συνένωση των δήμων Πέτρας και Μήθυμνας.

Το θέμα εισηγήθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, Ευτέρπη Γαληνού, καλώντας το σώμα να αποφασίσει επί της πρότασης που προ ημερών απηύθυνε ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λέσβου, η οποία και συνοδευόταν απ’ την πρόταση του ΙΤΑ. Πρόταση η οποία χώριζε τη Λέσβο σε πέντε νέους δήμους, και σε ό,τι αφορά στην Αγία Παρασκευή πρότεινε τη συνένωσή της μόνο με το δήμο Μανταμάδου.
Η κ. Γαληνού επεσήμανε πως το ΙΤΑ είχε κάνει λάθη σε σχέση με τον πληθυσμό και την έκταση του δήμου Αγίας Παρασκευής, στοιχεία που εμφάνιζε μικρότερα απ’ ό,τι πραγματικά είναι. Στη συνέχεια πρότεινε στο σώμα να αποδεχθεί την πρόταση για συνένωση της Αγίας Παρασκευής με το Μανταμάδο, εφόσον αναγκαστικά γίνουν οι συνενώσεις, τονίζοντας: «Οι δήμοι μας γειτνιάζουν και ανέκαθεν οι σχέσεις τους ήταν αρμονικές, με κοινά προβλήματα σχετικά με την ενασχόληση της πλειοψηφίας του πληθυσμού τους με την αγροτοκτηνοτροφία, τις προσπάθειες που καταβάλλονται διαχρονικά για την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών μας κ.λπ..»
Στη συνέχεια, η πρόεδρος πρότεινε να υπάρξει εισήγηση απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία κι έκτου δήμου, με συνένωση των δήμων Μήθυμνας και Πέτρας, προκειμένου, όπως είπε, να λυθούν προβλήματα που θα δημιουργούνται λόγω της τεράστιας έκτασης και ανομοιογένειας, αν αυτοί οι δύο δήμοι συνενωθούν σύμφωνα με την πρόταση του ΙΤΑ με τους δήμους Ερεσού - Αντίσσης και Καλλονής.
Και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιώργος Κυριαζής, επιχειρηματολόγησε υπέρ της ίδιας πρότασης, ενώ υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση, θα πρέπει η Πολιτεία να δώσει στους ΟΤΑ τα οφειλόμενα, να τους συνδράμει θεσμικά και να κατοχυρώσει νομοθετικά την οικονομική αυτοδυναμία των νέων δήμων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey