Τη διαμαρτυρία του εκφράζει κάτοικος της Μυτιλήνης, που μέσα στον τελευταίο μήνα έλαβε από την Τροχαία κλήσεις συνολικού ποσού 1.200 ευρώ για δύο ζαρντινιέρες που έχει τοποθετήσει μπροστά από την είσοδο του σπιτιού του, προκειμένου να μην παρκάρουν αυτοκίνητα,
Τη διαμαρτυρία του εκφράζει κάτοικος της Μυτιλήνης, που μέσα στον τελευταίο μήνα έλαβε από την Τροχαία κλήσεις συνολικού ποσού 1.200 ευρώ για δύο ζαρντινιέρες που έχει τοποθετήσει μπροστά από την είσοδο του σπιτιού του, προκειμένου να μην παρκάρουν αυτοκίνητα, καθώς και για ένα τραπέζι και καρέκλες που επίσης χρησιμοποιεί στο ίδιο σημείο.
Ο Βασίλης Χαραλαμπίδης έχει λάβει συνολικά τρεις κλήσεις μέσα στον τελευταίο μήνα, ύψους 400 ευρώ η καθεμιά, από άνδρες της Τροχαίας που επανειλημμένως επισκέφτηκαν το σπίτι του, μετά από αίτημα, όπως ισχυρίζεται, κάποιου γείτονα.
Η πρώτη από αυτές, με ημερομηνία 14 Απριλίου, αναφέρει πως το πρόστιμο των 400 ευρώ αφορά το ότι «έχει καταλάβει τμήμα της οδού με εμπόδια (παγκάκια, ζαρντινιέρες, τραπέζια, καρέκλες), χωρίς άδεια, εμποδίζοντας έτσι την κυκλοφορία».
«Αυτοκίνητα ή πεζοί;»
Ο ίδιος, ωστόσο, αναρωτιέται το πώς θεωρούνται παράνομες οι ζαρντινιέρες και όχι τα αυτοκίνητα, που, όπως ισχυρίζεται, παρκάρουν παράνομα πάνω στη γωνία του σπιτιού του. Όπως λέει, η στάθμευση σε αυτό το σημείο δημιουργεί πρόβλημα και για το λόγο αυτό έχει τοποθετήσει στο σημείο εκείνο αυτοσχέδιο σήμα, το οποίο ενημερώνει τους οδηγούς για το σχετικό άρθρο του ΚΟΚ, που απαγορεύει τη στάθμευση πέντε σε απόσταση πέντε μέτρων από τη γωνία, κάτι για το οποίο επίσης του έγινε, όπως λέει, παρατήρηση, αφού η Τροχαία τόνισε ότι είναι παράνομο.
«Τα αυτοκίνητα είναι παράνομα και όχι τα λουλούδια. Στην Ελλάδα υπάρχει μια τεράστια παρανόηση, ενώ το Σύνταγμα λέει ότι προτεραιότητα έχουν οι πολίτες και όχι τα αυτοκίνητα. Όσοι παρκάρουν στη γωνία του σπιτιού μου δεν είναι παράνομοι; Θα διευκολύνουμε τα αυτοκίνητα ή τους πεζούς;», ρωτάει ωστόσο ο ίδιος, φέρνοντας ως παράδειγμα σημεία της πόλης που η πρόσβαση στους πεζούς αποκλείεται από τα αυτοκίνητα και τονίζοντας πως θεωρεί δικαίωμά του το να προστατεύει την περιουσία του.
Ισχυρίζεται, επιπλέον, ότι οι τρεις αυτές κλήσεις αποτελούν «ασέβεια», όπως λέει, προς το δικαστήριο, που πριν από κάποια χρόνια τον είχε αθωώσει για παρόμοια, όπως θεωρεί, υπόθεση, η οποία αφορούσε στην κάλυψη του ρολογιού της ΔΕΥΑΜ από τον ίδιο με σιδεριά, πάνω στην οποία φύτρωσε κισσός, για να αποφεύγονται οι βανδαλισμοί σε αυτό.
Ο ίδιος έχει υπογράψει και παραλάβει μόνο την πρώτη κλήση της Τροχαίας, ενώ ετοιμάζεται να κάνει έφεση στο Πρωτοδικείο μέσω του δικηγόρου του.
Κολωνάκια αντί για ζαρντινιέρες
Σύμφωνα, πάντως, με το διοικητή της Τροχαίας, Παναγιώτη Καλέλλη, η υπηρεσία επισκέφτηκε το σπίτι του κ. Χαραλαμπίδη ύστερα από κλήσεις κατοίκων της γειτονιάς, που αντιμετώπισαν αρκετές φορές πρόβλημα με τις απαγορεύσεις που ο ίδιος έθετε σε αυτοκίνητα που ήθελαν να παρκάρουν έξω από τον τοίχο του σπιτιού του. Ο κ. Καλέλλης υποστηρίζει, μάλιστα, πως ο καταγγέλλων είχε επανειλημμένως δημιουργήσει θέμα, καλώντας την Τροχαία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Ισχυρίζεται, επιπλέον, πως έχουν δοθεί κλήσεις σε αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει παράνομα, ενώ συμπληρώνει πως σήμερα πρόκειται, μετά από δική του εισήγηση - κάτι που ο κ. Χαραλαμπίδης υποστηρίζει ότι έχει ζητήσει και ο ίδιος από το δήμο -, η Επιτροπή Κυκλοφοριακού να αποφασίσει σχετικά με την τοποθέτηση κολώνων έξω από την πόρτα και στις γωνίες του σπιτιού, ώστε να βρεθεί μια μέση λύση.