Ξαναμετακόμισε ο «Γέρος της Δημοκρατίας»

01/07/2012 - 05:56
Σχεδόν 13 χρόνια από τότε που για πρώτη φορά τοποθετήθηκε -επί Νομαρχίας Αλέκου Μαθιέλλη- η προτομή του Γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου, απέναντι από το κτήριο της  Νομαρχίας, δεν έχει σταματήσει να κάνει «διαδρομές».
Σχεδόν 13 χρόνια από τότε που για πρώτη φορά τοποθετήθηκε -επί Νομαρχίας Αλέκου Μαθιέλλη- η προτομή του Γέρου της Δημοκρατίας, Γεωργίου Παπανδρέου, απέναντι από το κτήριο της  Νομαρχίας, δεν έχει σταματήσει να κάνει «διαδρομές».
Η προτομή είχε τοποθετηθεί το 1996 στο σημείο που βρίσκεται και σήμερα πάνω σε ένα υπερυψωμένο λόφο με φυτά, στο τότε «τρίγωνο». Όταν επί δημαρχίας Χατζηκομνηνού, το τρίγωνο καταστράφηκε στο πλαίσιο κυκλοφοριακών αλλαγών, η προτομή μεταφέρθηκε σε ένα παρτέρι  μπροστά από το ΚΕΠ του Δήμου Μυτιλήνης. Όταν φτιάχτηκε ξανά το τρίγωνο απέναντι από τη Νομαρχία, εδώ και λίγες ημέρες η προτομή άλλαξε πάλι θέση και τοποθετήθηκε ξανά στο αρχικό σημείο.
«Θεωρούσαμε πάντα ότι η θέση που βρισκόταν μπροστά από το ΚΕΠ σε ένα χαμηλό σημείο, δεν ήταν αυτή που άρμοζε. Γι’ αυτό και όταν φτιάχτηκε ξανά το “τρίγωνο”, μεταφέραμε εκεί την προτομή και μάλιστα την τοποθετήσαμε πάνω σε μια υπερυψωμένη βάση, για να την αναδείξουμε ακόμη περισσότερο» δήλωσε χθες στο «Ε» ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής.
Οι εργασίες διαμόρφωσης της βάσης, όπου τοποθετήθηκε η προτομή, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί καθώς θα επενδυθεί με πέτρα Μιστεγνών.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey