Διακρίθηκαν οκτώ μαθητές

01/07/2012 - 05:56
Οκτώ μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος διακρίθηκαν φέτος στην α΄ φάση του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και ετοιμάζονται τώρα για τη β΄ φάση του Διαγωνισμού.
Μεγάλη η επιτυχία της Μυτιλήνης και της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος στο φετινό Διαγωνισμό Πληροφορικής

Οκτώ συνολικά μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος διακρίθηκαν φέτος στην α΄ φάση του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Προερχόμενοι από όλες τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου, όλοι τους ετοιμάζονται τώρα για τη β΄ φάση του Διαγωνισμού, που ολοκληρώνεται στις αρχές Μαρτίου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διεξάγεται κάθε χρόνο και αφορά στον Προγραμματισμό, μάθημα που, σύμφωνα με τον κ. Στρατή Πλάτωνα, είναι γνωστό και στους μαθητές της Γ΄ λυκείου που δίνουν για Τεχνολογική Κατεύθυνση. Το επίπεδο των θεμάτων υπερβαίνει, ωστόσο, σε δυσκολία τα θέματα των πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων.
Οι μαθητές της Σχολής Πληροφορικής Πλάτωνος που προκρίθηκαν στην α΄ φάση του Διαγωνισμού, είναι ο Θησέας Βιολάντης και ο Ορφέας Ελευθερίου από τη Γ΄ λυκείου, ο Βαγγέλης Πλάτων από τη Β΄ λυκείου, ο Κώστας Πιπίνης από την Α΄ λυκείου, ο Στράτος Βαμβουρέλλης, ο Γιώργος Μεταξάς και ο Γιάννης Χαλδέζος από τη Β΄ γυμνασίου και ο Θοδωρής Κόκκορης από την Α΄ γυμνασίου.
Τα θέματα για τη β΄ φάση του Διαγωνισμού έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του και οι μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να υποβάλουν τις απαντήσεις τους μέχρι και τις 4 Μαρτίου. Όσοι από αυτούς προκριθούν στο τελευταίο στάδιο, ο Διαγωνισμός για το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα μπουν στην τελική ευθεία για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα, που πέρυσι έγινε στη Ρουμανία.


Τι λένε οι ίδιοι οι μαθητές

Ορφέας Ελευθερίου: Με την πείρα του «παλιού»…


Πολλές φορές έχει συμμετάσχει στο Διαγωνισμό ο Ορφέας Ελευθερίου, έχοντας πετύχει διακρίσεις και στη β΄ φάση του. Τα φετινά θέματα της α΄ φάσης τού φάνηκαν σχετικά εύκολα, ενώ το ίδιο εικάζει και για αυτά της επόμενης, που δεν έχει όμως δει ακόμη. «Είμαι αισιόδοξος», δηλώνει με αυτοπεποίθηση.

Θησέας Βιολάντης: Λάτρης του Προγραμματισμού

Μέτριο φάνηκε το θέμα στο Θησέα Βιολάντη, που πήρε μέρος στο Διαγωνισμό για πρώτη φορά. «Δε βγήκε και με την πρώτη ματιά, χρειάστηκε κάποια σκέψη», λέει ο ίδιος που χτες περίμενε να δει τα θέματα της β΄ φάσης. Είναι πάντως αισιόδοξος, δηλώνοντας πως του αρέσει πολύ ο Προγραμματισμός, κάτι που οφείλει στο δάσκαλό του Στρατή Πλάτωνα, ο οποίος τον έχει κάνει να «τον αγαπήσει».

Βαγγέλης Πλάτων: «Προγραμματιστής» από κούνια

Δε θα μπορούσε ίσως να «ξεφύγει» από την αγάπη για τον Προγραμματισμό ο Βαγγέλης Πλάτων, αφού δάσκαλός του είναι ο ίδιος ο πατέρας του. Μπορεί να πήρε μέρος για πρώτη φορά, τα θέματα όμως του φάνηκαν εύκολα σε σύγκριση με ό,τι έχει διδαχτεί. «Ήταν δική μου επιλογή, σίγουρα όμως και ο πατέρας μου συνέβαλε στο να μου αρέσει το αντικείμενο», λέει ο ίδιος, που μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δει για πρώτη φορά τα θέματα της β΄ φάσης.

Κώστας Πιπίνης: Μετά τη Βαλκανιάδα…

Για δεύτερη φορά παίρνει μέρος στο Διαγωνισμό ο Κώστας Πιπίνης, που πέρυσι έφτασε και μέχρι τη Βαλκανιάδα. «Φέτος διαγωνίζονται όλες οι τάξεις του λυκείου κι έτσι θα είναι δύσκολο να φτάσω στην τελική φάση», λέει, θεωρώντας όμως πως δε θα αντιμετωπίσει δυσκολία στην επόμενη.

Στράτος Βαμβουρέλλης: Επικοινωνία με τους υπολογιστές…

Πρώτη φορά πήρε μέρος και ο Στράτος Βαμβουρέλλης, και η διαδικασία τού φάνηκε πολύ ωραία και εύκολη. «Είναι σα να επικοινωνείς με τους υπολογιστές», λέει για τον Προγραμματισμό, που του αρέσει πολύ ως αντικείμενο. Κάτι που αποδίδει σε μεγάλο βαθμό στο δάσκαλό του και το μάθημα που γίνεται. Τα νέα θέματα τα έχει δει, του φαίνονται οικεία και ελπίζει πως θα τα καταφέρει και στη β΄ φάση.

Γιώργος Μεταξάς: «Θα προσπαθήσω…»


Πρώτη φορά και για το Γιώργο Μεταξά, που τα θέματα του φάνηκαν εύκολα κι ετοιμάζεται κι αυτός για τη β΄ φάση. «Με ενδιαφέρει ο Προγραμματισμός και ασχολούμαι, αφού είναι κάτι πολύ καλό σαν εμπειρία, που σε βοηθάει να αναπτύσσεσαι πνευματικά, γιατί έχει διάφορα προβλήματα προς λύση.»

Γιάννης Χαλδέζος: «Καθόλου δύσκολα»

Δε δυσκολεύτηκε ούτε ο Γιώργος Χαλδέζος, παρ’ όλο που συμμετείχε για πρώτη φορά. Ετοιμάζεται για την επόμενη φάση έχοντας εμπνευστεί πολύ από το δάσκαλό του.

Θοδωρής Κόκκορης: Ο… «Βενιαμίν»

Ο «Βενιαμίν» της οκταμελούς παρέας, ο Θοδωρής Κόκκορης, γιος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργου Κόκκορη, δοκίμασε κι αυτός τις δυνάμεις του, με επιτυχία. «Ήξερα πως είναι δύσκολο, αλλά είπα να προσπαθήσω να πάρω μέρος για να μάθω πράγματα γύρω από τον Προγραμματισμό», λέει ο ίδιος. «Είχα αρχίσει μαθήματα με τον κ. Πλάτωνα από πέρυσι, φέτος μπήκαμε σε πιο προχωρημένα πράγματα και αποφασίσαμε να πάρω μέρος.» Έχει δει κι αυτός τα θέματα της β΄ φάσης και θεωρεί πως είναι βατά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey