Πέντε συλλήψεις, μικροτραυματισμοί και ζημιές ήταν ο απολογισμός ενός άγριου καβγά που προκάλεσε σε κλαμπ της προκυμαίας ομάδα Μαλτέζων που πλαισιώνουν τη δύναμη της Frontex στη Μυτιλήνη. Οι οποίοι επιτέθηκαν με κλομπ και σπρέυ πιπεριού σε προσωπικό και θαμώνες του κλαμπ.
Πέντε συλλήψεις, μικροτραυματισμοί και ζημιές ήταν ο απολογισμός ενός άγριου καβγά που προκάλεσε σε κλαμπ της προκυμαίας ομάδα Μαλτέζων που πλαισιώνουν τη δύναμη της Frontex στη Μυτιλήνη. Οι οποίοι και λειτουργώντας ως δύναμη κατοχής, επιτέθηκαν με κλομπ και σπρέυ πιπεριού σε προσωπικό και θαμώνες του κλαμπ, επειδή «τόλμησαν» λίγο νωρίτερα να βγάλουν δυο απ’ αυτούς έξω από το μαγαζί, γιατί μεθυσμένοι δημιουργούσαν επεισόδια. Την ώρα που τα στελέχη της μαλτέζικης ακτοφυλακής, μεθυσμένα, έκαναν «έφοδο» στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μόλις 10 χιλιόμετρα νοτιότερα στην παραλία της Χαραμίδας αποβιβάζονταν ανενόχλητοι 15 παράνομοι μετανάστες.
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης επρόκειτο να οδηγηθούν χθες το μεσημέρι πέντε στελέχη της Ακτοφυλακής της Μάλτας, τα οποία συνελήφθησαν τα ξημερώματα χθες ως «πρωταγωνιστές» ενός άγριου καβγά με τραυματισμούς, σε κλαμπ της προκυμαίας της Μυτιλήνης. Σε βάρος τους είχαν αρχικά κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις, από τις οποίες αποσύρθηκαν οι τρεις και παραμένει μια μήνυση για φθορές σε ξενοδοχείο.
Τα ξημερώματα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυο Μαλτέζοι διασκέδαζαν στις 4 τα ξημερώματα σε κλαμπ της προκυμαίας. Σύμφωνα με καταθέσεις και μαρτυρίες θαμώνων, οι δυο τους ήταν μεθυσμένοι και χόρευαν ενοχλώντας τους γύρω τους. Κάποιος φέρεται να τους έκανε παρατήρηση και τότε ξεκίνησαν τον καβγά.
Το προσωπικό του μαγαζιού οδήγησε τους δύο έξω από το μαγαζί, για να ηρεμήσουν και να σταματήσει το επεισόδιο που είχε αναστατώσει τους υπόλοιπους θαμώνες. Οι Μαλτέζοι έφυγαν, για να επιστρέψουν όμως λίγη ώρα αργότερα, με «ενισχύσεις». Μαζί τους έφεραν, αφού τους ξύπνησαν, άλλους πέντε ομοεθνείς συναδέλφους τους, από ξενοδοχείο όπου έμεναν κοντά στην προκυμαία.
Οι «μαλτέζικες δυνάμεις» έφθασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, με ένα άσπρο βαν που έχουν νοικιάσει για τις μετακινήσεις τους στο νησί ως δύναμη της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Συνόρων, γνωστής ως Frontex. Μαζί τους είχαν αυτήν τη φορά τρία κλομπ και ένα σπρέυ πιπεριού. Οι Μαλτέζοι επιτέθηκαν σε πορτιέρηδες και προσωπικό του μαγαζιού που έσπευσε να τους βοηθήσει, καθώς και σε θαμώνες.
Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο για να σταματήσει ο καβγάς. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τότε πέντε άτομα από την «παρέα» των Μαλτέζων, που σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ήταν πρωταγωνιστές των επεισοδίων, χτύπησαν κόσμο με τα κλομπ και επιτέθηκαν με σπρέυ πιπεριού.
Πάντως, από τη συμπλοκή υπήρξαν μόνο μικροτραυματισμοί και χρειάστηκε κάποιοι να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για ράμματα και πρώτες βοήθειες. Τα κλομπ και το σπρέυ κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.
Ζημιές, όμως, προκάλεσαν οι Μαλτέζοι της Frontex και στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν, του οποίου έσπασαν μια πόρτα και ένα πολύφωτο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι Μαλτέζοι δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν ζημιές στο ξενοδοχείο και έχουν γίνει η αιτία ν’ αναστατώνουν τα βράδια τους ενοίκους, όταν μεθυσμένοι δημιουργούν φασαρίες.
Καλοπερνούν…
Ξενοδοχεία, βόλτες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, διασκέδαση στα κλαμπ εντάσσονται στην… καθημερινότητα των στελεχών της Frontex, τα οποία υποτίθεται πως έρχονται στο νησί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των συνόρων. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την ώρα που εκείνοι διασκέδαζαν και στη συνέχεια ασχολήθηκαν με το να…. εκδικηθούν τους πορτιέρηδες που τους έδιωξαν από το μαγαζί, στη Χαραμίδα έβγαιναν 15 αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες.
Η δύναμη των επτά Μαλτέζων λιμενικών βρίσκεται εδώ και 20 ημέρες περίπου στο νησί και έχουν έρθει χωρίς σκάφος, αφού από 20 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι αποστολές των επιχειρησιακών μέσων (σκάφη, ελικόπτερα, αεροπλάνα) από χώρες που συμμετέχουν στη δύναμη της Frontex. Οι ίδιοι έχει προγραμματιστεί να φύγουν από το νησί αρχές του άλλου μήνα. Ήδη το λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενημέρωσε χθες το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την Ακτοφυλακή της Μάλτας όπου υπάγονται οι επτά λιμενικοί, για τις απαιτούμενες επόμενες ενέργειες.